19 / 04 / 2024

Mücella Tarhan, 11.5 Euro'ya villada tatil yaptırıyor

Mücella Tarhan, 11.5 Euro'ya villada tatil yaptırıyor

Turizmci Mücella Tarhan, günlüğü ortalama 11,50 Euro'ya sahil kesimindeki yazlıkları kiralıyor. Tarhan daha fazla yazlık arıyor



Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca yılın sadece birkaç ayında kullanılan yazlık ev ve villalara Türk turizmciden çözüm önerisi geldi. Danimarka, Belçika, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde çok yaygın olan "villada tatil" kavramını 5 yıl önce Türkiye ile tanıştıran turizmci Mücella Tarhan, şimdi de iç turizmi hedefliyor. Almanya merkezli Mea- Villa şirketi ile yurtdışından Türkiye'deki sahil şeridinde bulunan yazlık villalara turist getiren Tarhan, aynı konsepti iç pazarda da yaymak için villadatatil.com sitesini kurdu. Foça'dan Alanya'ya kadar olan Ege ve Akdeniz sahil şeridine portföyünde 800'e yakın villa ve yazlık ev bulunan şirket, herşey dahil konseptinden sıkılan kesimi hedefliyor. Villada tatil ile dört kişilik bir aile için 7 gecelik ev kiralama bedeli ise ortalama 322 Euro civarında bulunuyor. Kişi başına hesaplandığında ise günlüğü 11.50 Euro'ya geliyor. Tarhan, villadan tatil konseptinin Avrupa'da tüm turizm sektörü içinde yüzde 30 paya sahip olduğunu söyleyedi.

Atıl Yazlıklar Arıyor
Şu anda portföyünde 800'e yakın yazlık bulunduğunu söyleyen Tarhan, amaçlarının sadece iç turizmi canlandırmak değil, aynı zamanda sahil kesiminde bulunan atıl yazlıkları da değerlendirmek olduğunu kaydetti. Tarhan, "Sahil kesimlerimizde sayıları milyonlara varan atıl yazlık bulunuyor. Bu yazlık sahiplerine ulaşarak, hem atıl kapasiteyi turizme kazandırmak hem ev sahiplerine de kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Kışın İsviçre dağ evlerine getirecek
Tarhan, "villadatatil.com" projesinin bir sonraki adımının ise İstanbul'daki rezidansların kiralanması olduğunu kaydetti. 2010 sezonu sonunda portföylerine katacakları rezidans ve evleri haftalık bazda kiralayacaklarını kaydeden Tarhan ilk olarak Beyoğlu'ndaki evlerin kiralanmasıyla işe başlayacak.. Tarhan ayrıca ters yönlü bir turizm hareketi de hedefliyor. 2009 kış sezonunda şirketin portföyünde bulunan İsviçre, Avusturya, İtalya ve Fransa Alplerindeki 4-6-8 kişilik da dağ evlerinde (chalet) Türk müşterilere tatil yaptırmayı planlıyor.

Talep Anadolu'daki işadamlarından
KİTLE turizmine alternatif olarak gelişen yazlık/villada tatil turizmi, Avrupa'daki en eski tatil çeşitlerinden. Daha çok sanatçıların ve kalabalıktan uzak kalmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Bunun yanı sıra yurtdışında futbolcular ve iş adamları da bu tatil çeşidini tercih ediyor. Tarhan, son dönemde Anadolu'daki işadamları ve iş sahiplerinden gelen talebi gözlemlediklerini kaydetti. Yurtdışında genelde bu tatil çeşidi büyük acentaların da ilgi alanında bulunuyor. TUİ'nin bu amaçla kurduğu Wolters şirketinin yanı sıra İngiltere'de Thomas Cook'un sahibi olduğu Style Holidays, Thomson'un sahibi olduğu Simpl, İsviçre'de Interhome, Danimarka'da Novasol, Hollanda'da Eurorelais bu şirketler arasında geliyor.

2-3 kişilik ev de var 15 kişilik villa da...
VİLLADATATİL.com sitesine girerek gitmek istediği yeri ve tarihi girdiğinde karşısına bir portföy çıkıyor. Tarhan, boş durumda olan evlerin tüm bilgi ve fotoğraflarının yer aldığı sürede sözkonusu dönem için fiyatlar Euro ve TL cinsinden otomatik olarak hesaplandığını söyledi. Mea- Villa Genel Müdürü Erdoğan Sivritepe ise portföylerindeki yazlıkların 2-3 kişinin kalabileceği küçük dairelerden 15-16 kişinin kalabileceği havuzlu villara kadar değiştiğini söyleyerek ortalama konaklama süresinin 10 gün olduğunu belirtti. Sivritepe, istendiği taktirde evlere housekeeping ve aşçı servisi de yapıldığını kaydetti.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön