20 / 04 / 2024

Mücevher sergisinden Riyad Türk Okul inşaatına yardım!

Mücevher sergisinden Riyad Türk Okul inşaatına yardım!

Suudi Arabistanın Başkenti Riyadda bir alışveriş merkezinde Türk takı tasarımcısı Sevan Bıçakcının koleksiyonu sergilendi. Serginin açılışını yapan Pınar Gün Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Riyad Uluslararası Türk Okulu inşaatı için bağışlanacağını söyledi



 Suudi Arabistanda ilk kez üç gün önce Cidde'de sergilenen sanatçının koleksiyonu, 2 gün başkent Riyadda sergilenecek.

Serginin açılışını T.C Riyad Büyükelçisinin eşi Pınar Gün yaptı. Suudili bayanların ilgi gösterdiği sergi akşam saatlerinde başlayıp gece saatlerine kadar devam etti. Sergiye gelen ziyaretçiler sergilenen eserleri teker teker incelediler.

Sergi sahibi tasarımcı Sevan Bıçakcı, Cihan Haber Ajansına yaptığı açıklamada, "Geniş kapsamlı bir koleksiyon, bu koleksiyona 'Sevanın Dünyası' diyebiliriz. Büyülü taşlar koleksiyonuna ilgi büyüktü." dedi.

Amaçlarının sadece satış olmadığını belirten Bıçakcı, Suudi Arabistanda bayileri ve müşterilerinin olduğunu, ana fikirlerinin Türk Kültürünü tanıtmak olduğunu söyledi.

GELİRDEN OKUL İNŞAATI İÇİN BAĞIŞ YAPACAK

Serginin açılışını yapan Pınar Gün de, sergilenen eserlerin satışından elde edilecek gelirlerden Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Riyad Uluslararası Türk Okulu inşaatı için bağışlanacağını söyledi.
Yapılacak bağış için tasarımcı Bıçakcıya teşekkür eden Gün, sözlerine şöyle devam etti: "Osmanlı eserlerinin mücevherlere yansıtılması çok güzel, burada sergilenen eserlerin hepsi birbirinden güzel ve değerli, arkadaşlarımızı ve dostlarımızı davet ettik."

Bıçakcının bayisi ve mücevher şirketi sahibi Suudi iş adamı Muhammed Ahmet Hasan Al-Futeyhi de, "Halkları en iyi tanıtan, sanat ve mimari eserleridir. Türk halkının binlerce yıla dayan derin tarih ve kültürü var. Ben Türk Sanat eserlerine büyük bir hayranlık duyuyorum. Sevanda bu eşsiz eserleri büyük bir sanatla mücevherlerde işliyor." diye konuştu.

Sergilenen eserlerin her parçasının birbirinden farklı ve değerli bir sanat eseri olduğunu belirten Al-Futeyhi, "Sevan Bıçakcı, 2006dan 2011e kadar tasarım ödülleri alan bir sanatçı, onun tasarladığını takıları dünyanın çeşitli yerlerinde birçok ünlü takıyor." şeklinde konuştu.

Bıçakcınin koleksiyonunda yer alan eserler Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Ayasofya, ahtapot ve yılanlardan esinlenerek el işçiliği ile yapılmış.

Haber 7


Geri Dön