19 / 04 / 2024

Muğla Köyceğizli Mevlüt Kaya evini müzeye çevirdi!

Muğla Köyceğizli Mevlüt Kaya evini müzeye çevirdi!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan parkinson hastası kişi, topladığı ev eşyaları ve aletlerle evinin bir odasını adeta müzeye çevirdi.



Muğla Köyceğiz Belediyesinden emekli olduktan sonra parkinson hastalığına yakalanan 62 yaşındaki 4 çocuk babası Mevlüt Kaya, eski eşyalardan koleksiyon oluşturdu.


Kaya'nın evinin bir odasında topladığı koleksiyonunda, bazıları 100 yıllık yayık, buğday ölçeği, radyo, pikap, fotoğraf makinesi ve tüfek gibi eşyalar bulunuyor.


Mevlüt Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığa yakalandıktan sonra topladığı eşyalarla kendisini meşgul ettiğini anlattı.


Hobisinin olumlu etkileri sayesinde hastalığında da ilerleme olmadığını vurgulayan Kaya, koleksiyonundaki bazı eşyaların tamiratını da kendisinin yaptığını ifade etti.


Mevlüt Kaya, hastalığına rağmen hayata küsmediğini ve hacca giderek kutsal toprakları görmek için gün saydığını dile getirdi.


Eşi Nurten Kaya ise eşine her zaman destek verdiğini, koleksiyonculuğun eşinin üzerinde olumlu etkileri olduğunu, bir yere gittiği zaman eşyaların bulunduğu odasını özlediğini anlatarak, "Doktorumuz da hastalığının ilerlememesi için bunlarla uğraşmasının faydalı olduğunu söylüyor." dedi.




AA


Geri Dön