20 / 04 / 2024

Muğla'ya yapılan özel uçak için pist yapımına müdahale edildi!

Muğla'ya yapılan özel uçak için pist yapımına müdahale edildi!

Bodrum-Milas karayolu kenarında bulunan Metruk Tuzla Sulak Alanı'nda bir iş adamı tarafından başlatılan özel uçak için pist yapma çalışmasına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ile jandarma ekiplerince müdahale edildi.



Çok sayıda kuş türünün konakladığı Metruk Tuzla Sulak Alanı'na, bir iş adamının özel uçağı için pist yapma girişimi yetkililerce önlendi. 


Milas-Bodrum karayolu Boğaziçi mevkisinde yaşayan vatandaşlar, Metruk Tuzla Sulak Alanı'na iş makinelerinin girdiğini ve çalışma yapıldığını fark ederek, muhtarlığa bilgi verdi.


Bölgeye gelen mahalle muhtarı İbrahim Köksal, sulak alanın tahrip edildiğini görerek, durumu Milas Kaymakamlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Bölgeye gelen yetkililer, adı açıklanmayan bir iş adamının özel uçağını indirebilmek için alanda iş makineleri ile pist yapmak istediğini belirleyerek, çalışmayı durdurdu. 


4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, alanda bir hektarlık koruma alanının zarar gördüğünü, konuyla ilgili yasal işlem başlatıldığını, iş adamına 38 bin 751 lira para cezası kesileceğini bildirdi.


Milas Kaymakamı Fuat Gürel, AA muhabirine, söz konusu alanda bir iş adamının küçük özel uçağı için pist yapmak üzere çalışma yaptığının belirlendiğini anlatarak, müdahale edip çalışmayı durdurduklarını, olayı yargıya taşıyacaklarını kaydetti.


Boğaziçi Mahalle Muhtarı Köksal ise bölgede pelikan ve flamingo gibi pek çok kuş türünün barındığını, hayvanların yaşam alanlarına zaman zaman müdahale edildiğini söyledi.


Bir iş adamı tarafından bölgede uçak pisti yapılması için başlatılan çalışmayı görerek yetkililere haber verdiklerini anlatan Köksal, "Çalışmalar yeni başlamış. Vatandaşların ihbarı üzerine geldik" dedi.


İş makinelerinin alandan çıkartıldığını ancak doğaya zarar verildiğini dile getiren Köksal, şöyle konuştu:


"İş makineleriyle dolgu yapma teşebbüsünde bulunulmuş. Burayı tahrip ederek, özel uçağı için pist yapmaya çalışmış. Bölgeyi sahipsiz bir yer sanmış. Memleketin bu türlü yerlerine zarar verilmesine üzülüyoruz. Buranın iyi şeylerle hatırlanmasını istiyoruz. Bölgede bu gibi olaylar zaman zaman yaşanabiliyor. Bölgenin tel örgüyle çevrilip korunmasını istiyoruz."


AA


Geri Dön