24 / 04 / 2024

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Pakistan'da kurulacak köye verilecek

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi Pakistan'da kurulacak köye verilecek

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından helikopter kazasında hayatını kaybeden eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoglu'nun isminin de verileceği 5 köyün inşası çalışmalarına başlayan



Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından helikopter kazasında hayatını kaybeden eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoglu'nun isminin de verileceği 5 köyün inşası çalışmalarına başlayan BBP, Kurban Bayramı'nda Muhsin Yazıcıoglu köyünün açılışını yapmayı planlıyor. Muhsin Yazıcıoglu köyünün açılışını Genel Başkan Yalçın Topçu yapacak.

Büyük Birlik Partisi (BBP), geçtiğimiz yıl helikopter kazasında hayatını kaybeden genel başkanları Muhsin Yazıcıoglu'nun ismini, Pakistan'da inşa edeceği 5 köyden birine vererek yaşatacak. BBP başlattığı kampanyayla Pakistan'da kuracağı 5 köye Aliya İzzetbegoviç, Mehmet Akif Ersoy, Hoca Ahmet Yesevi, Şeyh Şamil ile BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoglu'nun isimlerini verecek.

İLK HEDEF EN AZ 20 HANEDEN OLUŞAN 5 KÖY BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun görevlendirmesi ile Pakistan'a giderek yaşananları yerinde görme imkânı bulduğunu belirten BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı, durumu Genel Başkan Topçu'ya ilettiğini söyledi.Pakistan'a, içerisinde birer mescidin de yer aldığı en az 20'şer konutluk 5 kalıcı Koyvapma kararı aldıklarını ifade eden köyün mescitle beraber toplam maliyetinin 115 bin dolarolduğunu kaydetti.

MUHSİN YAZICIOGLU'NUN KÖYÜNÜN AÇILIŞI KURBAN'DA

Açıcı, Pakistan'da yaşanan sel felaketinin Türkiye'de görüldüğünden çok daha ağır olduğunu ifade etti. Bölgede bir hafta kaldığını ve incelemelerde bulunduğunu ifade eden Açıcı, "Sel Pakistan'a büyük travma yaşatmış durumda. Türkiye'de algılananın da üstünde bir felaket var. Günü birlik yardımların pek bir faydası olmaz, kalıcı yardımlar şart. Kurban Bayramı'nın ilk günü nasip olursa Pakistan'ın Nevşehir vilayetine bağlı bir köyde Muhsin Yazıcıoğlu adını verdiğimiz ilk köyün açılışını yapacağız. Açılışa genel başkanımız ve Gülefer Hanım da katılacaklar. Burada keseceğimiz kurbanları da ihtiyaç sahibi bölge halkına ileteceğiz. Diğer 4 köyün kampanya çalışmaları devam ediyor. Bahar aylarına bu köyleri de tamamlamayı düşünüyoruz.Kampanyamızın üst sınırı yok. Gönül ister ki Pakistan'ın her yerine köyler yapalım Bu da ancak vatandaşlarımızın desteğiyle olabilir" dedi.

SAİD NURSİ, ALİ HAYDAR EFENDİ KÖYLERİ DE YAPMAK İSTİYORUZ"

Açıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimizin teveccühüne göre kampanyayı büyütmeyi, 10-15 köy yapmayı düşünüyoruz. İnsanımızın bu kampanyaya duyarlı olacağını biliyoruz. Milli mücadele döneminde bize ilk yardım elini Pakistan uzatmıştı. Aynı zamanda 17 Ağustos deprem felaketinde ülkemize ilk maddi yardımı da 30 trilyonla Pakistan yapmıştı. Şimdi vefa borcumuzu ödeme zamanı. Yardım etmek bizim milli ve manevi görevimiz. Tarihi dostluğumuzun ölümsüzleşmesi için bu bir adım olmalı. İlk 5 köyün ardından, Said Nursi, M. Zahid Kotku, Ahıskalı Ali Haydar Efendi isimlerinde de köyler yapmayı planlıyoruz. Aliya'nın 7. ölüm yıldönümünde onun adına, hatırasını yaşatmak için bir köy yapacağız."
Vakit/Üsame Karakış


Geri Dön