20 / 04 / 2024

Münir Tanyer: Vergi indirimi inşaat sektörünü canlandırır!

Münir Tanyer: Vergi indirimi inşaat sektörünü canlandırır!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, son günlerde yüksek sesle dile getirilmeye başlanan vergi indiriminin inşaat sektörünün canlanması için önemli bir adım olacağını söyledi.



Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, indirimin inşaat  sektöründen beslenen diğer iş kollarını da hareketlendireceğini söyledi. Tanyer inşaat Yönetim Kıırulu Başkanı Münir Tanyer, son günlerde yüksek sesle dile getirilmeye başlanan vergi indiriminin sektörün canlanması için önemli bir adım olacağını söyledi. 


KDV oranlan ve diğer vergilerde indirim yapılmasının gayrimenkul ve konut sektörünü olumlu yönde etkileyeceğini kaydeden Tanyer, "Satışların ivme kazanmasıyla birlikte inşaat sektöründen beslenen diğer iş kollan da hareketlenecektir" dedi. 


Öncelikle yüzde 18 ile yüzde 8'lik KDV ve diğer vergilerde indiriminin esaslarını görmek gerektiğini ifade eden Münir Tanyer, "Yapılacak indirimin esasları belirlenirken, sektörün temsilcilerinden de görüş alınarak hem tüketici, hem de şirketlerin yararına olacak düzenlemelere gidilmelidir. İzmir, geçtiğimiz Ağustos ayı rakamlarına göre, ilk defa satılan konut sayısında istanbul ve Ankara'nın ardından üçüncü sırada yer aldı. Ağustos 2014'te Türkiye genelinde satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı. Bu da sektörün önünün açık olduğunu gösteriyor. Vergi konusundaki teşvik edici bir düzenleme, bu hareketlenmeyi daha da artıracaktır" diye konuştu, izmir'de özellikle kent merkezinde yoğunluk yaşandığını ve yeni arsa üretüemediğine dikkat çeken Tanyer, bu durumun da müteahhit ve inşaat firmalarının aleyhine olduğunu söyledi. Bu yoğunluğun ancak yerinde dönüşümle çözülebileceğini belirten Münir Tanyer, sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'in kentsel planını oluştururken aslında geleceğini de planlıyorsunuz. Bu nedenle ihtiyaçların doğru belirlenmesi ve uzun vadeli planlama yapılması kentin yararına olur. İzmir'in kentsel dönüşümünün gecikmiş olması, bir anlamda kente avantaj sağlıyor. Eski teknolojiyle kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi zordu. 


Şimdiki inşaat teknikleri, ekipmanlar, yetişmiş işgücü, yalıtım ve mantolama teknikleri, peyzaj ve sosyal donatılar, bu konuda daha kesin ve doğru çözümler sunmamızı sağlıyor." 

Yenigün/Fikret YELEN 


Geri Dön