26 / 04 / 2024

Murat Akdoğan Eğitim ve Kültür Vakfı yüksekokul kuracak

Murat Akdoğan Eğitim ve Kültür Vakfı yüksekokul kuracak

Murat Akdoğan Eğitim ve Kültür Vakfı kimsesiz çocuklar için önemli bir projeye imza attı



Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile işbirliği yapan vakıf, yetiştirme yurdundan ayrılma çağına gelmiş gençler için yüksekokul kuracak. 
 
Projenin protokolü, kadın ve aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katıldığı tören ile dün imzalandı. Törenin açılış konuşmasını yapan vakfın ve aynı zamanda Baymak Yönetim Kurulu'nun başkanı olan Murat Akdoğan, kendisinin de uzun süre yetiştirme yurdunda kaldığını dile getirerek, "Bu 33 yıl önce verilmiş bir karardır. Babamın yetiştirme yurdunda öğretmenlik yaptığı yıllardaki çocukluk hayalimdi." dedi.

Bakan Kavaf ise Türkiye'de bir ilk olduğunu belirttiği proje kapsamında kurulacak yüksekokullarda yetişen gençlerin, bursun yanı sıra barınma, yemek, eğitim gibi ihtiyaçlarının da karşılanacağını belirtti. Konuşmaların ardından protokol Devlet Bakanı Kavaf, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ve Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan tarafından imzalandı. Protokol çerçevesinde kurulacak yüksekokulda okuyan gençlerin eğitim, yemek, barınma, giyim gibi her türlü ihtiyaçları vakıf tarafından karşılanacak. Buradan mezun olan gençlerin istihdam edilmeleri de sağlanacak.
Zaman


Geri Dön