19 / 04 / 2024

Murat Ataer, 3 bin araçlık lüks otopark zinciri kurdu!

Murat Ataer, 3 bin araçlık lüks otopark zinciri kurdu!

Hataylı Özyıl Demir'in patronu Murat Ataer, 3 bin araçlık lüks otopark zinciri kurdu. İspark'tan sonra ikinci sıraya oturan Park Türk, İstanbul ve Aydın'da 20 milyon liralık anlaşmaya imza attı



Ekonomik büyümeyle birlikte şehirlerde otopark ihtiyacının artması Hataylı demir tüccarı Murat Ataer'e ilham kaynağı oldu. Özyıl Demir'in Yönetim Kurulu Başkanı Ataer, Türkiye'de lüks otopark zinciri kurmak üzere iki yıl önce Park Türk otoparklarının yatırımlarına başladı. Uluslararası otopark ağı NTA'ya üye olduklarını belirten Murat Ataer, şu anda İstanbul'da 30 yıllığına iki otoparkın işletmesini aldıklarını ve toplam 3 bin araçlık kapalı otopark kapasitesine ulaştıklarını söyledi.

ŞARJ İSTASYONU
Bütün otoparklarında elektrikli araçlar için şarj istasyonu, susuz yıkama, şemsiye hizmeti, iPhone uygulaması, navigasyon hizmetlerinin standart hale getirileceğini belirten Ataer, İstanbul'daki yeni otoparka 30 ayda 11 milyon lira yatırım yapacaklarını ifade etti. İstanbul, Antalya,  Ankara  ve  İzmir  dörtgeninde Eskişehir merkez olmak üzere yatırımlara hız vereceklerinin altını çizen Murat Ataer, Aydın'da da 30 yıllığına yeni bir sözleşmeye imza attıklarını ve 8 milyon liralık yatırım yapacaklarını anlattı.

2015'TE BORSAYA GİRECEK
Kurulalı henüz iki yıl olmamasına rağmen Türkiye'nin İspark'tan sonra ikinci büyük araç kapasiteli otopark şirketi haline geldiklerini vurguluyor murat Ataer. Demir tüccarının hedefi araç kapasitesini 3 yılda 14 bine, 5 yılda da 35 bine yükseltmek. Otoparklarda halen toplam 50 kişiyi istihdam eden şirketin palanları arasında 2015'te borsaya açılmak da var. Park Türk, anlaşmalı otoparklarında günlüğü 5 liraya hizmet vererek fiyat rekabetine de yönelmiş durumda.
Sabah/YASEMİN SALİH


Geri Dön