20 / 04 / 2024

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane Meydanı açılış töreninde Kanal İstanbul hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul'un Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olduğunu söyleyen Murat Kurum, "Bugün yine sizin liderliğinizde; Ulaştırma Bakanlığımızla beraber, Cumhuriyet tarihimizin en büyük dönüşüm projesini, İstanbul Boğazı'mızı koruyacak Kanal İstanbul Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Yeşil alanları, sosyal donatıları, millet bahçeleri, içindeki ekolojik koridorlarıyla, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi olan Kanal İstanbul için adımlarımızı atıyoruz. Her iki yakasına dünyanın en geniş akıllı şehrini kuracağımız Kanal İstanbul'da, yatay mimari esasıyla mahalle kültürümüzü yaşatacak yeni mekanlar oluşturuyoruz ve 100 yılın en stratejik adımlarından birini inşallah milletimizle birlikte atmak suretiyle projemizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmasının sonunda İstanbullulara teşekkür eden Murat Kurum, "İnşallah liderliğinizde güçlü Türkiye'nin güçlü İstanbul'u için gece demeden gündüz demeden aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Tüm bu eserleri İstanbul'a kazandırdığınız için bu milletin bir ferdi olarak İstanbullu kardeşlerimizin huzurunda zatıalinize şükranlarımı arz ediyorum."

Kanal İstanbul projesi tam gaz! Tapu sınırları belirleniyor! 


Geri Dön