19 / 04 / 2024

Murat Kurum: Kartal'da riskli 8 bina yıkılacak!

Murat Kurum: Kartal'da riskli 8 bina yıkılacak!

İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına başlandı. Bölgede riskli olan 8 bina yıkılacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken binanın çevresindeki 8 apartmanın riskli bulunduğunu ifade ederek "Hak sahipleriyle görüştük. Bu binaları da süreç içerisinde yıkacağımızı ve alanın tamamında kentsel dönüşüm projesi yapacağımızı kendilerine ilettik." dedi.

Bu kapsmada çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğindeki 10 katlı binanın yıkımına başlandı.

Anadolu Ajansı'ndan Semra Orkan ile Uğur İslamoğlu'nun haberine göre; Çökme tehlikesi olduğu için daha önce boşaltılan binadan, itfaiye asansörü ile apartman sakinlerinin sadece değerli eşyalarını almalarına belirli bir süre imkan verilmişti.

Murat Kurum: Kartal da riskli 8 bina yıkılacak!

Yıkım için gerekli araçlar alana getirilerek, enkaz alanı tamamen boşaltıldı. Alanda güvenlik anonsları yapıldı. Yıkım çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir süre takip etti.

Murat Kurum: Kartal da riskli 8 bina yıkılacak!

Yıkıma ara verildi

Apartmanın dış cephesinde bazı bölümler yıkıldıktan sonra çalışmalara ara verildi. Yıkıma bugün edilecek.

Bu arada yıkılmasına karar verilen binaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yerleştirilen lazerli sistemle sürekli takip edildiği öğrenildi.

Murat Kurum: Kartal da riskli 8 bina yıkılacak!

 

Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçak yapılaşmada sabrımız taştı!
 


Geri Dön