29 / 03 / 2024

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediyesi’nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.



 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa’nın beylikten cihan devletine giden tarihsel yolculuğunu anlatan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni de inceledi. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dünyanın tam panoramik en büyük müzesinde ağırladığı Bakan Kurum’a ilk olarak müzenin girişinde sergilenen Bursa’daki önemli olayların resmedildiği 16 büyük tablo hakkında bilgiler verdi. Daha sonra bina içindeki kütüphane, okuma ve sinema salonlarını gezen Bakan Murat Kurum, dev kubbe içine çıktığında ise şaşkınlığını gizleyemedi.

Fetih gününün 3 boyutlu canlandırıldığı panoramik resmi hayranlıkla inceleyen Bakan Kurum ve beraberindekiler, tarih ve kültür şehri Bursa’ya böyle önemli bir eseri kazandırmasından dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini sundu. Bakan Kurum, Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi’nin Bursa’nın tanıtımına ve turizmine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Dev yapının yapım süreci hakkında Bakan Kurum’a detaylı bilgiler veren Başkan Dündar, müzenin haricinde binanın kendine has özelliği olduğunu dile getirerek  “Fetih Müzesi, yeşil bina konseptinde yağmur suyundan güneş enerjisine kadar faydalanıldığı, kütüphanelerin, bin kişilik gösteri merkezlerinin bulunduğu, kültür yaşam merkezi olarak hizmet verecek” diye konuştu.

Müze için özel olarak üretilen çinileri de yakından inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önümüzdeki günlerde ziyarete açılacak anıt eserin tam anlamıyla tarih ve kültür merkezi olduğunu söyledi. 


Geri Dön