20 / 04 / 2024

Murat Satı Kartepe'de Hilton Oteli inşa edecek!

Murat Satı Kartepe'de Hilton Oteli inşa edecek!

İnşaat sektöründe 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Satı İnşaat, Kartepe’de Hilton Oteli’ni inşa ederek adından söz ettirmek istiyor...





İnşaat sektöründe 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Satı İnşaat, Kartepe’de Hilton Oteli’ni inşa ederek adından söz ettirmek istiyor. Ticaret hayatı­na ilk etapta 1.5 dönüm üzerinde sadece 3 villa yapıp satarak başlayan Satı İn­şaat, şuanda ise 6 milyon dolara mal olması planlanan 12 dönüm üzerinde 60 konuduk projesini tamamlamak üzere. Satı İnşaat sahibi Murat Mustafa Satı, 60 konuduk projeden önce en kapsamlı projelerinin 7 dönümlük arazi üzerine yapılan 300 konutluk Casaba Rezidans olduğunu belirterek, “Tüm sosyal aktiviteleri, yüzme havuzu, göleti, baklalı, restorant, cafe, spor alanları, yürüyüş yerleri olan nitelikli bir projeydi. 12 dö­nümlük üzerindeki 60 konuduk proje ise 6 milyon liraya mal olacak. Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm kapsamındaki yerlerle ilgileniyoruz. Orada bir çok ev deprem yasalarına uygun değil. Bu nedenle orada bir girişimimiz var. Maltepe Dragos’da tahminen 350- 400 konut, ofis karışık olmak üzere yer sahipleriyle görüşüyoruz. Tuzla’da otomotivle ilgili ses getirecek farklı bir kon- sept projemiz var. Kurtköy’de İstanbul’a iş için sıkça gidip gelen işadamlarına yönelik home ofise tarzında olacak. Yine Çayırova’da tahmini 800 ile bin konut­luk bir projemiz var. Kıbrıs’ta da bazı yatırım düşüncelerimiz var. 2 hafta önce otel yatınım için anlaşma yaptık. Ancak özellikle Gime’de konut açığının çok fazla olduğun gördük. Orada ciddi bir proje yapabileceğimiz arazilere bakıyoruz” diye konuştu.



2012 yılında 1 milyon 939 bin 83 li­ra tahakkuk eden vergi ile gelir vergisi rekortmeni dc olduklarını söyleyen Satı “ Birbirinden güzel projelere imza atmayı hedefliyoruz. Aynca Hilton otelleriyle Kartepe bölgesinde yaklaşık 200 odalı 350-400 yatak kapasiteli otel pro­jesi var. Fizibilitesini yaptırıyoruz. Hilton yatırım direktörüyle görüştük ve birlikte öyle bir yatırımımız olacak.25 milyon dolara mal olacak” dedi»


Belediye gibi devlet kuruluşlarının ev sahiplerine yönelik ev yapmasına ve bunlan çok az bedelle ya da bedelsiz ki­ralamasına taraftar olduklarım vurgulayan Satı, “Devletin gereklerinden biridir bu. Ama bir belediyenin,  iktisati teşekkünün yapmasmı çok dog ru bulmuyorum. Belediye tabi aç in sanlara aş versin, ekmek yapsın, buna hiçbir itirazımız yok. Ama aynı yerde :$ yapıyoruz benden daha avantajlı ko­şullarla imalat yapıp daha avantajlı konumlarda satış yapıyor. Belediyelerin bu tarz ticari işletmelerini doğru bulmuyorum. İlla yapacaksa da eşit şartlar]: yapılmasından taraftarım” dedi.



Dünya Gazetesi


Geri Dön