24 / 04 / 2024

Muratpaşa’da İş Sağlığı ve Güvenliği masaya yatırıldı!

Muratpaşa’da İş Sağlığı ve Güvenliği masaya yatırıldı!

Muratpaşa Müteahhitler Derneği’nin üyelerine yönelik “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, konunun yapı sektöründeki önemine dikkat çekti.



Muratpaşa Müteahhitler Derneği’nin üyelerine yönelik “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, konunun yapı sektöründeki önemine dikkat çekti. Dernek Başkanı Saraç, iş sağlığı ve güvenliği noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekti. Bu konuda en riskli sektörlerden birinde yer aldıklarını belirten Saraç, “ İş Sağlığı ve güvenliği noktasında sorumluluklarımızın farkındayız. Bu sorumlulukla harekete ederek, üyelerimize faydalı projeler hazırlayacağız” dedi. Asistan OSGB yetkilisi İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Karancı ve Dr. Ömer Aktaş’ın sunum yaptığı toplantıya çok sayıda dernek üyesi katıldı. İşyeri hekimi Dr. Ömer Aktaş, yapı işlerinde karşılaşılabilecek meslek hastalıkları ve meslek hastalıklarına karşı alınması gereken tedbirleri anlattı. İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Karancı, çalışma hayatının olmazsa olmazlarından olan iş sağlığı ve güvenliği konusunun, diğer sektörlerde olduğu gibi yapı sektöründe de büyük bir önem taşıdığını söyledi. Karancı, çalışma şartları bakımından içerisinde birçok tehlikeyi ve riski barındıran sektörün, meydana gelen iş kazası sayıları ve bu kazalar sonucu oluşan kayıplar incelendiğinde tüm sektörler içinde ilk sırada yer aldığını bildirdi.


Karancı, 2010’da meydana gelen iş kazalarındaki toplam 1454 ölümün 475’inin, 2011’deki 1710 ölümün 570’inin ve 2012 yılındaki 745 ölümün 256’sının yapı sektöründe gerçekleştiğine dikkat çekti. Meydana gelen her 3 ölümden 1’inin yapı sektöründe olduğunu belirten Karancı, bunun sebeplerini sıraladı:

“ Yapı sektöründe gerçekleştirilen işlerin sürekli değişkenlik göstermesi, çalışma ortamının zemin seviyesinden yukarıda veya aşağıda olabilmesi, aynı anda birçok farklı iş yapılması, çalışanların eğitim düzeyi ve çalışma yöntemleri ile kullanılan malzemelerin çok çeşitli olması yapı sektörünü diğer sektörlerden ayırmaktadır. ”Antalya’daki denetimler konusunda da bilgi veren Karancı, şantiyelerden iyi ve kötü örneklere ait fotoğrafları gösterip, yapı işlerinde alınması gereken tedbirleri de anlattı. Karancı, Olası bir iş kazası sonucunda karşılaşabilecek hukuki süreç ve TBMM komisyonlarında görüşülen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda Değişiklik öngören yasa taslağı hakkında da önemli bilgiler verdi. Asistan OSGB firması yetkilileri, Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç ile 2014 yılında hizmet verdikleri firmaların yetkilileri Musa Koçak, Vural Ateşoğulları, İsmet Yiğit, Selim Korkmaz ve Ali Kaplan’a konuyla ilgili hassasiyet ve özverilerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.



Bizim Antalya 


Geri Dön