28 / 03 / 2024

Muratpaşa'daki su parkı yepyeni bir yaşam merkezi olacak!

Muratpaşa'daki su parkı yepyeni bir yaşam merkezi olacak!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Lara Caddesi’ndeki su parkının yepyeni bir yaşam merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi. Uysal, parkın Erdal İnönü Kent Parkı adını taşıyacağını belirtti.



Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Lara Caddesi’nde Antalya’da bir kuşağın çocukluk ve gençlik yıllarının en büyük eğlencesi su parkının yepyeni bir yaşam merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi. Başkan Uysal, Erdal İnönü Kent Parkı adını taşıyacak alanda sanatçılar için çalışma terasları, kent müzesi, kafeterya ve gençlik merkezinin bulunacağını kaydetti.


Antalya’da bir kuşağın çocukluk ve gençlik dönemlerini en büyük eğlencesi Lara Caddesi üzerinde bulunan ancak Aralık 2012 yılında yıkılmak durumunda bırakılan su parkı, bilinen adıyla Dedeman Aquapark, Muratpaşa Belediyesi’nce toplumun farklı kesimlerinden herkesin kendisine ilişkin bir şeyler bulabileceği yeni bir yaşam merkezi olarak düzenleniyor.


Bilim adamı ve siyasetçi Erdal İnönü’nün adını taşıyacak Kent Parkı’nda devam eden Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarını Başkan Uysal ve Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci ve Erol İşbilen yerinde inceledi.


Başkan Uysal, Manavoğlu Parkı içinde bulunan alanın aynı zamanda 1’inci Derece Doğal SİT alanı statüsünde olduğunu belirterek, alanda tescilli hiçbir binaya dokunmadıklarını söyledi. Mevcut havuz alanları ve hem güçlendirme hem de yenileme çalışması yaptıkları yapılarla birlikte bölgenin yepyeni bir yaşam alanı olarak sadece Muratpaşa sakinlerini değil Antalya’nın kullanımına sunmak istediklerini kaydeden Uysal, şunları söyledi:


“Erdal İnönü Kent Parkımızın, günün her saatinin yaşayan bir alan olmasını istiyoruz. Bunun için toplumun farklı kesimlerinin, ressamların, müzisyenlerin, gençlerin, çocukların, yaşlılarımızın, evinde el emeğiyle ortaya çıkardığı ürünleri satmaya çalışan kadınlarımızın, gün içinde bir kafeteryada biraz soluklanmak isteyen komşularımızın kullanabileceği bir yaşam merkezi oluşturacağız. Parkta bu amaç doğrultusunda çok fonksiyonlu olarak kullanılabilecek düzenlemeler yaptık.”


Başkan Uysal, bu çerçevede falezler, Akdeniz ve Beydağları manzarasına sahip Erdal İnönü Kent Parkı’nda ressamlar için çalışma terasları, Antalya’nın eski fotoğraflarının sergileneceği bir kent müzesi, kafeterya, gençlik merkezi gibi işlevsel alanlarla Erdal İnönü Kent Parkı’nın günün her saatinin yaşanacağı bir alan olacağını aktardı. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön