28 / 03 / 2024

Muş Merkez Kale Mahallesi'nde yeni binalar yükseliyor!

Muş Merkez Kale Mahallesi'nde yeni binalar yükseliyor!

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Muş Merkez Kale Mahallesinde yapılan çalışmalar sonucunda binalar yükselmeye başladı.



Muş Belediyesi ile Toplu Konut dairesi (TOKİ) arasında imzalanan protokol gereği, Kale Mahallesi'nde yapılacak olan konutlar baş göstermeye başladı. Uzun bir süredir hafriyat taşıyan ekipler, düzelttikleri alanlarda konutları yapmaya başladı. Kale Mahallesi'nde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar sürüyor. Binaların yapımına başlanan projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Başbakanlık Toplu Konut daresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından uygulanan "yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ'nin Muş'ta uygulayacağı proje ile 715 konut, bir cami ve 115 işyeri inşa edilirken, proje alanındaki tarihi camilerin silueti de korunacak. 



Muş'un ilk yerleşim yeri olan Kale Mahallesinde söz konusu projenin tamamlanması ile o bölgeye yeni bir görünüm kazandırılacağı düşünülüyor. Muş'ta ilk defa Kale Mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin ilerleyen dönemlerde diğer mahallelere de yapılması düşünülüyor. Aynı şekilde bu proje sayesinde Kale Mahallesindeki çarpık yapılaşmanın tamamen ortadan kalkması planlanıyor. 




Muş'ta ilk defa uygulanan proje ile ilgili konuşan vatandaşlar, "Türkiye'nin hemen hemen her ili Kentsel Dönüşüm projeleri sayesinde yenilendi. Bu projeler geç de olsa Muş'ta uygulanmaya başladı. Umut ediyoruz ki Muş'un ilk yerleşim yerine uygulanan Kentsel Dönüşüm projesi güzel bir şekilde sonuçlanır. Bu projelerin Muş'un bütün mahallelerini kapsayacak şekilde yapılmasını arzu ediyoruz. Son yıllarda kentimizde yapılan yapılar çarpık yapılaşmayı arttırıyor. Belki bu projeler sayesinde çarpık yapılaşmanın önüne geçilmiş oIur" dediler. 



Manşet


Geri Dön