20 / 04 / 2024

Mustafa Akaydın, Antalya'nın imar rantını bozdurmayacak!

Mustafa Akaydın, Antalya'nın imar rantını bozdurmayacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Bu kenti imar rantı ile bozdurmaya niyetim yok" dedi



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Bu kenti imar rantı ile bozdurmaya niyetim yok. Oy için bu şehri bozdurmayacağım" dedi.

Akşehir’i Sevenler Derneğini ziyaret eden Akaydın, Dernek Başkanı Tuncay Kesim ve Akşehir’in simgesi Nasrettin Hoca tiplemesi tarafından "Antalya’nın Hocası Hoşgeldiniz" diyerek karşılandı. Akaydın’a, Nasrettin Hoca’nın kıyafetleri ve kavuğu giydirildi.

Dernek üyelerine icraatlarını ve projelerini anlatan Akaydın, haksızlığa, talana ve vurguna taviz vermeyecek bir belediye üst yönetimi olduğunu söyledi. Ulaşım ve imar sorunlarının kentin önceliği olduğunu bildiren Akaydın, Antalya ulaşımının düzeltilmesi için 40 otobüs aldıklarını hatırlattı.

Akaydın, Halkkart’la entegre olarak duraklarda yolcu alma, indirme, geç saatlerde araç ulaşmayan yerlere araç ulaştırma, raylı sistemle ilgili besleme hatlarının ve yeni güzergahların oluşturulmasına kadar bir metot üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

-DÜDEN’E KENT PARKI-
Düden’in denize döküldüğü 100 dönümlük alanı yeniden düzenleyeceklerini belirten Akaydın, Antalya’ya yakışacak, keyif verecek, çevreci konseptte bir kent parkı yaratacaklarını söyledi. Minicity’de de dev bir akvaryum yapılacağını ifade eden Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karşınızda bu kenti imar rantı ile bozdurmaya niyeti olmayan bir belediye başkanı var. 30 yıldır oy gelecek diye şehri perişan ettik. Popülist imar kararları almayacağım. İsterseniz beni dört yıl sonra seçmeyin ama bu şehri bozdurmayacağım. Bu kenti imar rantı için bozdurmaya niyetim yok. Oy için bu şehri bozdurmayacağım."

-MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASINI ZİYARET-
Daha sonra Makine Mühendisleri Odasını ziyaret eden Akaydın, Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Akaydın, burada yaptığı konuşmada da Antalya’nın bugüne kadar gerçek bir
ulaşım master planına sahip olamadığını söyledi.
Önceki belediye yönetimi tarafından yapılan planın aceleye getirildiğini ileri süren Akaydın, "Bu plana göre raylı sistemin ayda 1 milyon kişi taşıması öngörülmüştür. Bugünse 160 bin kişi taşınmaktadır. Gerçekleşme yüzde 10 civarındadır. Antalya’nın ulaşım sistemi tamamen yanlıştır" dedi.
AA

Geri Dön