17 / 04 / 2024

Mustafa Aydın Kayı Okulları ile eğitim sektörüne girdi!

Mustafa Aydın Kayı Okulları ile eğitim sektörüne girdi!

Mustafa Onur Aydın, Matematik Öğretmeni kardeşi Merve Aydın ile eğitime 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım yapacak.



İnşaat, madencilik ve turizm alanlarındaki yatırımlarıyla bilinen Mustafa Onur Aydın, Matematik Öğretmeni kardeşi Merve Aydın ile eğitime 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım yapacak. Mustafa Onur Aydın, eğitimci kardeşinin desteğiyle kurduğu KAYI Okulları ile eğitim sektörüne katkı sağlayacak.


Son üç yılda yüzde 100 büyüyen eğitim sektörü, yatırımların ilgi odağı olmaya devam ediyor. İnşaat, madencilik ve turizm alanlarındaki yatırımlarıyla bilinen Mustafa Onur Aydın, Matematik Öğretmeni kardeşi Merve Aydın’ın desteği ile kurduğu KAYI Okulları'yla eğitim sektörüne giriş yaptı. Aydın, sektöre önümüzdeki 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımla 8 anaokulu, 4 lise ve 2 kampüs açılması hedefleniyor.


Türkiye'de eğitim sektöründe; yatırım teşviklerinde özel okulların Beşinci Bölge kapsamına alınması, öğrencilere verilen eğitim-öğretim desteği ve dershanelerin dönüşüm sürecinin de etkisiyle son üçyılda özel okul sayısı yüzde 100 arttı. Özel okul sayısı 8 bin 150'ye yükselirken yüzde 4'lerde olan özel okullaşma oranı da yüzde 7,4'e ulaştı. 2023 yılına kadar özel öğretimin payının yüzdelere çıkarılması planlanıyor. Sektördeki bu büyüme potansiyeli de bu alana yönelik yatırımların artmasına neden oluyor. Eğitim sektörüne KAYI Okulları ile adım atan Mustafa Onur Aydın da, Çekmeköy Ömerli'de 34 dönümlük arazi üzerinde kurulan eğitim kurumu için 20 milyon dolarlık yatırım yaptı. 


EĞİTİM MODELİ REGGIO EMILIA YAKLAŞIMINDAN ESİNLENİYOR


Mustafa Onur Aydın, kız kardeşinin ve eşinin eğitimci olması nedeniyle uzun yıllardır eğitim sektörüne ilgi duyduğunu söylüyor. Aydın, "Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz, kardeşim Merve Aydın ve yıllardır eğitim sektörüne hizmet vermiş profesyonel kadromuz ile birlikte uzun bir araştırma sürecinin ardından KAYI Okulları’nın sistemini geliştirdik. Singapur’un ve Finlandiya’nın açtığı eğitim seferberliğinde Kanada’daki, Amerika’daki, Uzakdoğu ve Avrupa’daki ülkelerin eğitim sistemlerini tek tek inceleyerek, kendimize ait müfredatımızı oluşturduk." dedi. 


Bu yıl 210 öğrencinin eğitim aldığı Kayı Okulları'nın eğitim programlarında 1970'li yıllarda İtalya'da ortaya çıkan ve okul öncesi çocukların yetiştirilmesi için uygulanan "Reggio Emilia" yaklaşımından faydalanılıyor. Eğitimin merkezine sınavı kazanma metotları değil, yaşayarak öğrenme sistemi oturtulmuş durumda. Anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve Anadolu lisesi bulunan KAYI'da, öğrenciler okulun ormanlık alanında doğayla iç içe vakit geçiriyor ve merak ettikleri konuları proje halinde işleyebiliyor. 


Bu sistemde öğrencinin kendi müfredatını oluşturduğunu söyleyen Mustafa Onur Aydın, sistemi tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyor. Önümüzdeki beş yılda 100 milyon dolarlık yatırımla sekiz anaokulu, dört lise ve iki kampüs açılması planlanıyor.  Ankara ve Bursa gibi şehirlerden çok sayıda teklif aldıklarını söyleyen Aydın, 2 yıl içinde altyapıyı oluşturduktan sonra bu teklifleri değerlendireceklerini belirtiyor.


YURTDIŞINA AÇILACAK 


KAYI Okulları'nı yurtdışına açmak da Mustafa Onur Aydın’ın hedefleri arasında yer alıyor. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden okulu incelemeye gelenler olduğunu söyleyen Aydın "Öncelikle altyapımızı ve eğitim sistemimiz oturtmayı hedefliyoruz. Ardından yurtdışına açılmayı planlıyoruz. Markamızla yurtdışına açılabiliriz veya müfredatımızı ihraç edebiliriz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" diyor. 


İşaret dili öğretiliyor 


Türkiye eğitim sisteminde ilkler de KAYI Okulları'nda uygulanıyor. Anaokulundan itibaren öğrenciler işaret dili ve kodlama eğitimler veriliyor. Çocukların yaşayarak öğrenmeleri için marangozluk atölyesinden ışık, ses atölyelerine kadar kendi masalarını, parfümlerini, makarnalarını yapabilecekleri atölyeler oluşturulmuş durumda. KAYI Okulları CEO'su Deniz Demirtaş, eğitim modellerinin temelinin yaratıcılık olduğunu söylüyor. Demirtaş, çocukların kendilerine, çevrelerine ve hayata dair yepyeni keşifler yapabildikleri, renkli ve yaratıcı yanlarını özgürce öne çıkarabildikleri, tüm sınıf seviyelerinde “doğa temelli öğrenme” yaklaşımının uygulanmasına imkan sağlayan eğitim müfredatları, akademik ve sosyal gelişimi hedefleyen ECAS Bilinci programları ile desteklediklerini belirtiyor. Öğrencilerinin sosyal ve kültürel farkındalığı gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, ulusal ve uluslararası değerlerle donanmış, kendine güvenen, ülkesine ve dünyaya olumlu katkı sağlayacak bireyler olarak 21. yy dünyasına hazırlıyorlar. Demirtaş, aynı zamanda bir çocuğun kendini ifade etmesinde 100’den fazla yolu olduğuna ve KAYI Okulları’nın en önemli görevinin, çocuğun bu dili keşfetmesine olanak sağladığına dikkat çekiyor.


Geri Dön