25 / 04 / 2024

Mustafa Çalık kimdir?

Mustafa Çalık kimdir?

Antalya Fuarcılık İşletmeleri Anonim Şirketi (ANFAŞ), Fasel Tur A.Ş. ve Phaselis Tekstil İplik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı, Antalya Konyalılar Derneği Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Çalık vefat etti. Peki, Mustafa Çalık kimdir?



Mustafa Çalık kimdir?

Antalya Fuarcılık İşletmeleri Anonim Şirketi (ANFAŞ), Fasel Tur A.Ş. ve Phaselis Tekstil İplik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı, Antalya Konyalılar Derneği Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 1943 Konya doğumlu. 4 çocuk babasıdır.


İlk, Orta ve Lise tahsilini Konya’da tamamlayan Mustafa Çalık özgeçmişini verdiği bir röportajda şu şekilde anlatıyor; "Biz Konya’nın Taşkent İlçesindeniz ama çocukluk hayatım Konya’da geçti. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde İnşaat Fakültesine girdim. İnşaat Fakültesinden 1965 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldum. Okuldan mezun olduktan sonra proje müdürü ve şantiye şefi olarak 1965 yılından itibaren Antalya başta olmak üzere Malatya, Maraş illerinde Devlet Su İşleri’nin sulama, sulama tesisleri, barajlar ve bunun gibi suyla ilgili projelerde çalıştım. Sonrasında Antalya’da ikamet ederek 1973 yılında iş hayatına serbest İnşaat Müteahhitliği olarak atıldım.


Antalya ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sulama tesisleri, bunun yanında sanayi siteleri ve bazı lojmanlarla ilgili büyük işler yaptım. İnşaat Müteahhitliğinin yanında bu arada 1982 yılından itibaren turizme atıldım. Kemer’de bir tesisim var. Club Phaselis diye. Bunun yanında Organize Sanayi’de iplik fabrikasını 1977 yılında açtım ve şu anda inşaat işleri ve turizm ile ilgili işlere devam diyorum. Bizimde ortak olduğumuz 1994 yılında kurulan Antalya Expo Fuar merkezinin kurucu üyesiyim ve şu anda Antalya Expo Center Yönetim Kurulu Başkanıyım.


İnşaat ve turizm işlerinin yanında Expo Center’ın yönetim işlerini genel müdürlüğünü yürütüyorum. Konya’yı çok seviyorum. Konya’da ilişkilerimiz devam ediyor. Konya’da akrabalarıma ve bizim ilçemiz olan Taşkent’e sık sık gidiyoruz ve Konyalı olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Konyalı hemşerilerimizle tanışmak ve onların başarılı olması bana büyük gurur veriyor."


Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Çalık vefat etti!




Geri Dön