26 / 04 / 2024

Mustafa Teksoy eko müteahhitlik yapacak!

Mustafa Teksoy eko müteahhitlik yapacak!

Ekolojik binaların ülkemizde de yaygınlaşması gerektiğinin altını çizen Teksoy Yapı'nın ikinci kuşak yöneticilerinden Mustafa Teksoy, Alman yapı sektöründe doğal malzeme kullanımının yüzde 20'lerde olduğunu, Türkiye'de ise bu oranın binde 5'lerde kaldığını belirtiyor...



Dünyada ekolojik ürünler ve ekolojik binalar her geçen yıl yaygınlaşıyor. Özellikle gelişmiş ülkelerde otellerden konutlara birçok bina ekolojik özelliklere sahip olarak üretiliyor. Mesela  İzmir  merkezli Teksoy Yapı'nın ikinci kuşak yöneticilerinden Mustafa Teksoy, arsa dahil 20 milyon TL'lik yatırımla Türkiye'nin ilk hibrit otellerinden birini Alaçatı'da inşa etti. Boya yerine kiremit tozu, seramik yerine doğal mermer, çimento yerine kil-saman karışımı malzemelerin kullanıldığı yapıda odaların hepsi kuzeye bakıyor ve doğal rüzgar ile serinliyor. 16 odalı Pachamama Hotel'i 14 ayda inşa eden Teksoy, önümüzdeki dönemde eko müteahhitlik yapmayı, otel dışında ekolojik konutlara da imza atmayı planladığını söylüyor. Ekolojik binaların ülkemizde de yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken Teksoy, Alman yapı sektöründe doğal malzeme kullanımının yüzde 20'lerde olduğunu, Türkiye'de ise bu oranın binde 5'lerde kaldığını vurguluyor. 

Ekonomist'te yer alan habere göre, İzmir'de 1997 yılında kurulan Teksoy Yapı, bugüne kadar Çeşme'de 200 civarında villa projesine imza attı. Ayrıca Honda, Audi, Porsche, Fiat ve Seat gibi firmaların İzmir'deki tesislerini yaptı. Şirket, ikinci kuşaktan Mustafa Teksoy ve Armağan Teksoy kardeşler tarafından yönetiliyor.

Mustafa Teksoy kimdir?
 


Geri Dön