19 / 04 / 2024

Müteahhitler konutta balon uyarısı yaptı!

Müteahhitler konutta balon uyarısı yaptı!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliğinin (TMB) Temmuz ayı "İnşaat Sektörü Analiz Raporu"nda, konut sektöründe balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görüldüğü belirtildi...



TÜRKİYE Müteahhitler Birliğinin (TMB) Temmuz ayı "İnşaat Sektörü Analiz Raporu"nda, konut sektöründe balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görüldüğü belirtildi. Raporda, Irak ve Libya'daki gelişmelerin, neden oldukları kayıplar ve ufuktaki riskler itibariyle sadece ekonomiyi değil, inşaat taahhüt sektörünü de çok yakından ilgilendirdiğine işaret edildi. 


Önlem alınmalı Konut fiyatlarına ilişkin tespitlerin de bulunduğu raporda, Türkiye'nin uluslararası anlamda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke olarak öne çıktığı belirtildi. Raporda şu noktalara dikkat çekildi: "Mevcut konut stokunda 2013 yılında üretilmiş ve satılamadığı için 2014'e devredilmiş dairelerin de bulunduğu, tüketici güven endeksindeki gerileme ve talebi baskılayan siyasi ve ekonomik faktörler dikkate alındığında balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görülmektedir." Raporda ayrıca, Türk müteahhitlerinin, 2014 Ocak-Haziran döneminde 33 ülkede toplam tutarı yaklaşık 9.9 milyar dolar olan 116 yeni projeyi üstlendiği kaydedildi. 



Sözcü 


Geri Dön