26 / 04 / 2024

Naci Görür: Marmara olası bir depreme gebe!

Naci Görür: Marmara olası bir depreme gebe!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu fayı ve Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Naci Görür, Marmara bölgesinde olası bir deprem olacağına dikkat çekerek, kentsel dönüşümü de değerlendirdi.



Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından bu sene 10'uncusu düzenlenen "Sigorta Haftası" etkinliğine katıldı. Etkinlik dün gerçekleştirilen panellerle tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sigorta Haftası'nın kapanış günü oturumlarından ilki olan "Türkiye Doğal Afetlere Karşı Nasıl Hazırlanıyor? Sigorta Sektörü Bu Süreçte Nasıl Bir Rol Üstlenecek?" başlığındaki panele DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Vedad Gürgen, Türk Reasürans Genel Müdür Yardımcısı ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Turgut ve Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür katıldı. 

Naci Görür: Marmara olası bir depreme gebe!

Panelde açıklamalarda bulunan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise "Marmara Bölgesi 1999 yılındaki depremlerin ardından bir sonraki deprem için bir tehdit alanı haline gelmiştir. Kuzey Anadolu fayının bir özelliği vardır; her nerede büyük bir deprem olursa, onun batısı bir sonraki deprem için hedef haline gelir. 1999 yılındaki depremler sonucu Marmara'nın altında sismik bir boşluk oluştu. Bu sebepten de Marmara Bölgesi maalesef olası bir depreme gebedir" diye konuştu.

Kentsel dönüşümle ilgili de değerlendirmeler yapan Görür, şunları kaydetti: 

Naci Görür: Marmara olası bir depreme gebe!

"Kentsel dönüşüm konusunun temeline can emniyeti ve deprem güvenliği koyulmalı. Bir yerde kentsel dönüşüm yapılıyorsa rant değil başta can güvenliği olmak üzere, hız ve ekonomi konuları ön plana çıkmalı." 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi için şok açıklama!

İstanbul’un deprem gerçeği!


Geri Dön