25 / 04 / 2024

Narlıdere'de uzun süren inşaat çalışmaları tepki görüyor!

Narlıdere'de uzun süren inşaat çalışmaları tepki görüyor!

Narlıdere'de geçtiğimiz aylarda çöken Narbel Yolu'ndaki inşaat çalışmalarının uzun sürmesine çevre sakinleri tepki gösterdi.



Türkiye'nin en pahalı yolu olarak bilinen ve İzmir'in Narlıdere ilçesinde geçtiğimiz aylarda çöken Narbel Yolu'ndaki inşaat çalışmalarının devam etmesine çevre sakinleri tepki gösterdi.  Çalışmalar nedeniyle yolun tek şeridinin kapanması tedirginliği arttırdı. İnşaatın temel kazma çalışmaları sırasında çöken yolun yanında yeni bir inşaat çalışması başlamasından tedirgin olan vatandaşlar, "Burası çöken yolun hemen sınırı. Yanına yine inşaat başladılar.


Göçme var mı bilmiyoruz ama çok tedirgin oluyoruz" dedi. İnşaat çalışmalarıyla ilgili olarak Narlıdere Belediyesi'ne de tepki gösteren vatandaşlar, "Geçen yıl bitişik bina inşaatı yapılırken yol çökmüş ve 15 gün kapalı kalmıştı. Burası daha vahim sonuçlara neden olur. Sadece yeşil alan olabilecek yamaç bir yere ruhsat vermenin hiçbir açıklaması olamaz. Yarın göçükte dolayı bir cana zarar gelirse bunun hesabını kim verecek" dedi.



İzmir'in Bornova ilçesi Çamdibi semti 5411 sokak ve civarında 2 ay önce yollardaki kilit parke taşların sökülerek çukur içinde bırakılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. 2 aydır yolların savaş alanına döndüğünü belirten vatandaşlar yetkililere sesini duyuramadı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi'ne sorunu fotoğraf çekerek iletmelerine rağmen ilgilenen olmadığını belirten vatandaşlar, "Çamdibi kentsel dönüşüme girecek ama 2 ay öncesindeki kilit taşlarını kaldırıp her tarafı çukurlarla donattılar. Sokaklarımız bomba atılmış Cizre sokaklarını andırıyor.

Araçlarımız yollarda zarar görürken çocuklar ve yaşlılar için de tehlikeli oluyor. Sorunu iletmemize rağmen hiçbir yetkili ilgilenmiyor" diye yorum yaptı. 



İzmir'in Çiğli ilçesi Balatçık semti Anadolu Caddesi Kahveler Otobüs durağındaki su birikintisi vatandaşların canından bezdirdi.

Her yağmur sonrası oluşan su birikintisinin tahliye kanalı ve mazgal olmadığı için yolda günlerce durduğunu belirten vatandaşlar otobüse binerken zorluk çektiklerinin ve ayaklarının ıslandığını söyledi.

Durakta su birikintisine karşı önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, "Her yağmur sonrasında burada oluşan su birikintisi günlerce gitmiyor. Otobüse binerken ıslanıyoruz. Buraya bir düzenleme getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.



İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde köstebek yuvasına dönen kaldırımlar, Yeni Asır WhatsApp İhbar Hattı'na gelen şikayetlerin yayınlanmasının ardından düzeltildi. Alsancak Devlet Hastanesi'nin önündeki bozuk kaldırımlarda özellikle yaşlı ve engelliler, büyük zorluk çekiyordu.


Tekerlekli sandalye ile ilerlemenin mümkün olmadığı kaldırımlarda hasta yakınlarını taşımakta güçlük çeken vatandaşlar, düzenlemenin ardından rahat bir nefes aldı.


Yeni Asır 




Geri Dön