20 / 04 / 2024

Necdet Özer: "Evini Yenile Türkiye" inşaat sektörünü canlandıracak

Necdet Özer:

Necdet Özer, TOBB ile Halk Bankası'nın başlattığı "Evini Yenile Türkiye" kampanyasının, inşaat sektöründen başlayarak, ekonomiyi canlandıracağnı söyledi



Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Halkbank Ege Bölge Müdürü H. Vehbi Yıldırım ile düzenlediği basın toplantısında, kampanyanın amacının ekonomiyi canlandırmak olduğunu belirtti.

Necdet Özer, şunları kaydetti:
"İç talebi yeniden harekete geçirmek, krizin psikolojik etkilerini bertaraf etmek çok önemlidir. Daha önce de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin önderliğinde 'Kriz Varsa Çare de Var Kampanyası'nın ardından, bu kez inşaat sektörüne hareket kazandırılması için 'Evini Yenile Türkiye Kampanyası' başlatıldı. İnşaat sektörü ülkemizin en önemli lokomotif sektörlerinden biridir. Bu sektörün içinde bulunduğu durgunluğu aşması ve sektörü yeniden hareketlendirmek, diğer sektörler açısından da çok önemlidir. Çünkü bu sektör, bünyesinde birçok sektörü de dolaylı olarak etkilemektedir. İstihdamın ana sektörlerinden biri olan bu sektörümüz, küresel krizin de etkisiyle 2009'un ilk yarısında yüzde 18,9 oranında küçülmüştür. Bu kampanya ile talep oluşturularak, ekonomide hem sektör canlanacak hem de işsizlik azalacaktır."
Halkbank Ege Bölge Müdürü H. Vehbi Yıldırım da, kampanyaya Denizli'den ciddi bir destek beklediklerini bildirdi.

Kampanyanın Denizli ile birlikte dört ilde uygulandığını anlatan Yıldırım, şu bilgiyi verdi:
"1 Eylül'de başlayan kampanya 30 Kasım'a kadar devam edecek. Kampanya kapsamında, 100 bin tüketiciye, Halkbank tarafından yüzde 0,33'ten başlayan faiz oranları ile kredi verilmesi ve yapı sektörüne 1 milyar liranın üzerinde iş hacmi yaratılması hedefleniyor. Yapı malzemeleri sektörünün tüm dernekleri, önde gelen inşaat firmalarının katıldığı 'Evini Yenile Türkiye Kampanyası' ile tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçları için cazip imkanlar yaratılması hedefleniyor. Kampanyada ayrıca, yapı malzemeleri sektöründe talebin canlandırılması, istihdamın artırılması, ülke ekonomisine katkı sağlanması da amaçlanıyor."
Yıldırım, Halkbank'ın kampanya kapsamında 12 ay vadede yüzde 0,33, 13-24 ay vadede yüzde 0,80 ve 25-36 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranları ile tüketicilere ev yenilemede kullanacakları 2 bin liranın üzerindeki yapı malzemeleri, işçilik harcamaları için finansmanı, iki ay geri ödemesiz olarak sağlayacağını ifade etti.
AA


Geri Dön