19 / 04 / 2024

Nef Novu Öğrenci rezidansı Eylül'de hizmete açılacak!

Nef Novu Öğrenci rezidansı Eylül'de hizmete açılacak!

Novu markasıyla ‘Öğrenci rezidansı’ konseptine başlayan Nef, ilk projesini eylülde Merter’de hizmete açıyor. Şirketin hedefi ise 5 yılda 10 Novu kampusuyla 15 bin yatak kapasitesine ulaşmak



Gayrimenkul sektöründe hayata geçirdiği konsept projelerle adından söz ettiren Nef, rotasını konuttan sonra yurt yatırımına çevirdi. Şirket, Novu markasıyla öğrenci rezidans konseptindeki ilk projesini eylülde hizmete açacak. Merter'de hayata geçirilen yatırım, 28 bin metrekare kapalı alanda, kız-erkek iki ayrı blokta, 840 yatak kapasitesine sahip olacak. Projeleri metro ve metrobüse en yakın şekilde konumlandırarak, öğrencilerin gidecekleri yerlere kolay ulaşımını sağlamayı da düşündüklerini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, hedeflerinin 5 yılda 10 Novu kampusu ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşmak olduğunu söyledi.


KETTLE'DA MAKARNA DÖNEMİ BİTTİ

Türkiye'de nitelikli yurt eksikliğine dikkat çeken Timur, "Öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3 milyona çıktı. Ancak yurt kapasitesi 600 binde kaldı. Biz de bu eksiyi artıya çevirerek, 750 milyon liralık 10 proje hayata geçireceğiz. Merter'deki projemizin ardından Novu'yu önce  İzmir  ve Ankara'ya sonra da yurtdışına taşıyacağız" dedi. Türkiye'de öğrencilerin sağlıksız, depreme dayanıksız, eski apartmanlarda yaşadığına dikkat çeken Timur, "Öğrencilerin kettle'da makarna pişirdiği, ütüde pizza ısıttığı günler artık geride kalacak" şeklinde konuştu.


AYLIK KİRA 920 LİRADAN BAŞLIYOR

190 milyon lira yatırımla hayata geçen ilk projede kiralar ise 920 lira ile bin 800 lira arasında değişiyor. 3 ayrı oda tipi yer alan projede, kira, fatura, temizlik, sosyal alan gibi pek çok giderin bu bedele dahil olduğu belirtildi. Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu, markanın yurtdışına da taşınabileceğini söylerken, bununla dünyanın sayılı gençlere yönelik rezidans zincirlerinden birini oluşturduklarını dile getirdi. Kozlu, "Türkiye'de öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Biz Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Bizimle bu alanda yatırım yapmak isteyen hem yerli hem de yabancı kurumsal yatırımcılar var" dedi.


KAYITLAR BAŞLADI

Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, proje içinde öğrencilere bir yaşam merkezi oluşturduklarına dikkat çekerek, çeşitli alanlarda okuyan pek çok öğrencinin hem derslerle hem de hobilerle ilgili ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. 2016-2017 öğretim yılı için kayıtları almaya başladıklarını belirten Yiğit, 10 aylık süreyle kiralama yapıldığını ifade etti.


YAŞLILARA DA BAKIM EVİ GELİYOR

Bülent Kozlu, bu yatırımla birlikte, üniversiteden yeni mezun olmuş, genç profesyoneller için de benzer bir marka oluşturabileceklerini belirtirken, "5 milyon yaşlı nüfus için de model oluşturulabilir"şeklinde konuştu. Erden Timur ise, "Burada da potansiyel yüksek. Mesela aynı proje içinde bir blok oluşturulup hem yanlarında olur, hem de tüm ihtiyaçları profesyonel olarak karşılanabilir, düşünüyoruz" diye konuştu.



Sabah



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


GAYRİMENKUL sektörünün önde gelen firmalarından Nef, öğrenciler, akademisyenler ve genç profesyoneller için Novu markasıyla yeni bir konsept proje geliştirdi. Paylaşım ekonomisine dayalı bu sistemle gençler için lüksü ve özgürlüğü ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Nef, İstanbul başta olmak üzere 750 milyon TL yatırımla 10 proje ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşacak. İlk Novu projesi ise Eylül ayında 28 bin metrekare kapalı alanda 840 yatak kapasitesiyle Nef Merter 12'de hizmet vermeye başlayacak. 


Hem Türkiye'de hem de dünyada öğrencilerin ve gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini uzunca bir süredir araştıran firma, çıkan sonuçlar doğrultusunda Novu projesini hayata geçirdi. Öne çıkan birçok projeyi yerinde incelediklerini anlatan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, projenin ortaya çıkışını şöyle anlattı: "Gördük ki dünyada ve Türkiye'de gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini tam anlamıyla karşılayacak ve onların hayatlarına bir değer katacak bir marka maalesef yok. İyi olan örnekler tabii ki var; ama bu projeler de bir takım ihtiyaçları maalesef karşılayamıyor. Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda gördük ki renkli ve sosyal bir yaşam, hayatlarını kolaylaştıracak ve zamanlarını genişletecek servisler, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı ve çevresi ile paylaşmak isteyeceği tasarımlarıyla öne çıkan alanlar, güvenlik önlemleri ve basit kullanıma uygun yüksek teknolojik uygulama ve çözümler gençler için en önemli ihtiyaçlar. Biz de Nef olarak, bu beş alanı da kapsayan yepyeni bir marka oluşturalım istedik. Novu'yla tasarım ve işlevsellik bakımından dünyanın en 'iyi öğrenci rezidanslarından birini inşa ettik." Yatırım hakkında bilgi veren Nef Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kozlu ise, "Türkiye'de açık öğretim hariç üniversite öğrenci sayısı son 10 yılda 1 milyondan 3 milyona çıktı. Ancak toplam yurt kapasitesi 600 binde kaldı. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor. Biz Novu ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. 750 milyon TL yatırımla 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Merter'deki projemizin ardından, konseptimizi Anadolu'ya ve sonra da yurtdışına taşıyacağız" diyor. 


Para



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Nef, Novu markasıyla gençlere yeni bir yaşam konsepti sunmaya hazırlanıyor. Modern öğrenci yurdu mantığı ile ortaya konacak yeni projesinde Nef, İstanbul başta olmak üzere 750 milyon TL yatırımla 10 proje ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşacak, ilk Novu projesi ise eylül ayında 28 bin metrekare kapalı alanda 840 yatak kapasitesiyle Nef Merter 12'de hizmet verecek. Türkiye'de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliğine dikkat çeken Nef icra Kurulu Başkanı Erden Timur, Novu ile öğrencilerin yaşam standartlarını yükselteceklerini söylüyor. 


Ekonomist


Geri Dön