26 / 04 / 2024

Nesrin Esirtgen, Mısır Apartmanı'nda bir sanat evi açtı!

Nesrin Esirtgen, Mısır Apartmanı'nda bir sanat evi açtı!

Sanata olan tutkusuyla tanınan ve farklı dallarda koleksiyonları bulunan Nesrin Esirtgen, Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda bir sanat evi açtı. Sanat evinin açılışında Nesrin Hanım'ı dostları yalnız bırakmadı



İstanbul'un elitlerinden Nesrin Esirtgen, sanata olan ilgisini bir sanat evi açma noktasına kadar getirdi. İşadamı Ahmet Esirtgen'in eşi olan Nesrin Hanım, Beyoğlu'nun ünlü binalarından Mısır Apartmanı'nda 'Nesrin Esirtgen Collection' adıyla bir sanat evi açtı. Nesrin Hanım, hem farklı dallardaki kendi koleksiyonlarını sanatseverlerle buluşturmak, hem de günümüz Türk sanatçılarına destek olarak ülkemizdeki sanatın kalitesini artırmak amacıyla açtığı sanat evinde bir davet verdi.

ESİRTGENLER MAAİLE EV SAHİPLİĞİ YAPTI...
Nesrin Esirtgen'in iş ve cemiyet hayatından yakın dostları, sanat evinin açılış davetinde onu yalnız bırakmadı. Nesrin Hanım'ın eşi ve çocuklarıyla birlikte ev sahipliği yaptığı davette; sanat evinin ilk sergisi olan 'Kırık Manifestolar'ın açılışı ve 'İnci Eviner' adlı monografik kitabın tanıtımı da yapıldı. Davetliler, sergiyi gezip kitabı inceledikten sonra Nesrin Hanım'dan, İstanbul'a kazandırdığı 'Nesrin Esirtgen Collection' ve burada yapılacak sanatsal etkinlikler hakkında bilgi aldı. Davet, sanat içerikli sohbetlerle devam etti.
Sabah/Bülent Cankurt


Geri Dön