26 / 04 / 2024

Nevşehir Belediyesi'nden esnafa kira ve nakit desteği!

Nevşehir Belediyesi'nden esnafa kira ve nakit desteği!

Nevşehir'de tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle, belediyeye ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafın kira bedellerinin öteleneceği, kentteki kahvehane işletmecilerine de 500'er lira hibe desteği sağlanacağı açıklandı.



Nevşehir'de tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle, belediyeye ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafın kira bedellerinin öteleneceği, kentteki kahvehane işletmecilerine de 500'er lira hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nevşehir Belediye Meclis Toplantısında koronavirüs ile mücadele sürecinde esnafa destek verilmesine yönelik karar alındığı bildirildi.

Nevşehir Belediyesi nden esnafa kira ve nakit desteği!

Yapılan açıklamada görüşleri yer alanBelediye Başkanı Rasim Arı, belediyeye ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafın, ocak-şubat ve mart ayı kira bedellerinin sonraki aylara ötelendiğini, 2021'de de kira artışı yapmama kararı aldıklarını duyurdu.

Nevşehir Belediyesi nden esnafa kira ve nakit desteği!

Salgınla mücadele sürecinin olumsuz etkilerini azaltmak için işletmelere destek olacaklarını dile getiren Başkan Arı, "Gün, dayanışma ve birliktelik günüdür. Esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Esnafa rahat bir nefes aldırabilmek amacıyla farklı uygulamaları devreye aldık. Şehir merkezinde pandemi süresince kapalı kalan 32 kahvehane işletmesinin her birine Nevşehir Belediyesi olarak bir defaya mahsus 500 lira maddi destek sağlayacağız." diye konuştu.

 

snafa kira desteğine 7 günde 1.2 milyon başvuru!


Geri Dön