18 / 04 / 2024

Nevşehir Hacıbektaş'a sahra cemevi inşa edilecek!

Nevşehir Hacıbektaş'a sahra cemevi inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilen Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Etkinliklerine katılanların ihtiyaçları için "sahra cemevi" yaptıracağı bildirildi.



Adana Alevi Platformu, Yüreğir Cem Kültür Derneği Başkanı Mümin Uray ve beraberindekiler,  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.


Uray, her yıl gerçekleştirilen Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde verdiği hizmetlerden dolayı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti. Sözlü ise çalışmaları, yönetici sorumluluğuyla ve Allah rızası için yaptıklarını belirtti.


Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliklerine katılan Adanalıların yararlanabileceği sahra cemevi yapımı konusunda çalışmalara başladıklarını bildirdi. 

Sahra cemevi için uygun arazi arayışını sürdürdüklerini ifade eden Sözlü, şunları kaydetti:


"Her yıl Hacıbektaş’a binlerce hemşehrimiz gidiyor. Orada kamp ortamında konaklama, yemek, temizlik, tuvalet, banyo ihtiyaçlarının karşılanması önemli. İhtiyaçları karşılayacak kapasitede yemekhane, tuvalet, banyo olan, suyu, altyapısı eksiksiz bir kamp tesis edeceğiz. Hacıbektaş’a giden hemşehrilerimiz çadırlarını kurup bu alanda konaklamalarını, ibadetlerini yaparlar. İhtiyaç duyduğu hizmetleri de sahra cemevinden alır. İki veya üç parçalı olarak bu tesisi yapıp size kazandırmak benim için şeref olur."



Habertürk


Geri Dön