24 / 04 / 2024

New York borsası karışık! Günü karışık seyirle kapattı

New York borsası karışık! Günü karışık seyirle kapattı

New York borsası, ABD'li bankaların bilançolarındaki kötü gidişat üzerine günü karışık seyirle tamamladı.



New York borsasında, kapanışta Dow Jones endeksi 400 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 1,14 azalışla 33.911,22 puana gerilediği görüldü.

S&P 500 endeksi ise yüzde 0,2 düşüşle 3.990,95 puana indi. Nasdaq endeksi yüzde 0,14 artış göstererek 11.095,11 puana yükseldi.

GOLDAMAN SACHS ETKİSİ

ABD'nin büyük bankalarından olan Goldman Sachs'ın finansal sonuçlarının beklenenden kötü gelmesinin üzerine pay piyasalarında karışık bir seyir izlendiği görüldü.

Goldman Sachs’ın hisseleri, bankanın geçen yılın son çeyreğinde 10 yılın en kötü kar kaybını bildirmesi üzerine yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetmiş oldu.

Bu değer kaybına karşın, karı beklenenden daha az düşüş gösteren Morgan Stanley'nin hisselerinde ise yüzde 6'nın üzerinde artış kaydedildi.

İMALAT SEKTÖRÜNDE BÜYÜK DARALMA AÇIKLANDI

Öte yandan ABD'de açıklanan verilere göre, ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, ocak ayında eksi 32,9’u görerek Mayıs 2020'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeye gerileyerek imalat sektöründe daralmaya işaret etti.

Fed yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağındaki yerini korurken, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin’den de umutsuz açıklama geldi. Barkin, yakın zamanda enflasyona karşı zafer ilan edilemeyeceğini dile getirdi. Öte yandan Barkin, faiz artışlarının durdurulması için enflasyonun ikna edici bir şekilde hedefe dönmesi gerektiğini de vurguladı.

Ayrıca, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2022 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3'e yükseltti. Örgüt, 2023 yılı için büyüme öngörüsünü ise yüzde 2,5'te sabit bıraktı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de 2023 yılı boyunca petrol fiyatlarının dalgalı olmaya devam edeceğini öngördüğünü açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön