26 / 04 / 2024

New York'ta 21 katlı Türken Evi'nin temeli atıldı!

New York'ta 21 katlı Türken Evi'nin temeli atıldı!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından projelendirilen Türken Evi'nin temeli New York'un Manhattan kentinde atıldı.



New York merkezli faaliyet gösteren Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (Türken) Türken Evi adını verdiği binasının temeli Manhattan'da atıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, düzenlenen törene Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Alper Aktaş, Türken Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Behram Turan, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ve Türk Amerikan toplumunun temsilcileri katılım gösterdi.

Sosyal ve kültürel bağların Türk-Amerikan ilişkilerinde önemli bir rol oynadığını söyleyen Sinirlioğlu, Türk Amerikan toplumunun çabaları olmadan bunun mümkün olmayacağını ifade etti. Türken'in kuruluşundan bu yana örnek bir kurum olduğunu ve ABD'deki Türk ve Müslüman gençleri desteklediğinin altını çizen Sinirlioğlu, "Manhattan'daki Türken Evi de önemli bir kilometre taşı olacaktır" dedi.

2014'te kurulan Türken Vakfının, Müslüman öğrencilere çeşitli imkanlar tanıyarak destek olduklarını altını çizen Turan, "Vizyonumuz Müslüman öğrencilere, güvenli, destekleyici ve kültürlerine uygun barınma sağlarken, öğrencilere, bursiyerlere ve araştırmacılara seçkin bir eğitim atmosferi hazırlamaya yardımcı olmaktır" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön