24 / 04 / 2024

Nilüfer Guçhan'ın Hayırlı Apartmanı'ndaki dairesi 2.5 milyon dolara satılık!

Nilüfer Guçhan'ın Hayırlı Apartmanı'ndaki dairesi 2.5 milyon dolara satılık!

Gümüşsuyu'ndaki tarihi 'Hayırlı Apartmanı'nda kaçak kat için 20 yıl mücadele veren Nilüfer Guçhan'ın dairesi ölümünün ardından 2.5 milyon dolara satışa çıkarıldı.



Celal Bayar’ın torunu Atilla Bayar’ın, Mesut Yılmaz’ın annesinin de bir zamanlar sakinleri arasında olduğu tarihi Hayırlı Apartmanı’nda 2.5 milyon dolarlık satış... Apartmanın ‘kaçak kat’ savaşçısı olarak tanınan sakini Nilüfer Guçhan’ın dairesi bölgenin en değerli dairesi olarak satışa çıkarıldı. Geçen yıl hayatını kaybeden Guçhan, önce Atilla Bayar’ın, sonra Yüksel İnci Devecigil’in oturduğu dairenin kaçak olduğu iddiasıyla mahkeme koridorlarında 20 yıl mücadele vermişti. 


Sağlamlığı korunmalı 

Taksim Gümüşsuyu’ndaki ünlü tarihi bina, 1931 yılında inşa edildi. 8 katlı binanın son katı çamaşırhane olarak projelendirilmiş. Ancak çamaşırhane çekme kat ile daire haline getiriliyor. Bu dairede önce Atilla Bayar, sonra Yüksel İnci Devecigil isimli kişi oturuyor. Devecigil, dairede izinsiz tadilat yapıp içini genişletince de karşısında apartman sakini Nilüfer Guçhan’ı buluyor. Binanin statik yapısında bozulma, duvarda çatlaklar oluştuğu gerekçesi ile Guçhan’ın açmadığı dava kalmıyor. Birkaç kez mühürlenen ve Anıtlar Kurulu’nun yıkılsın dediği çakma kat ile ilgili son karar, sorunun yıkımla değil, dava konusu yerin bakımının ve sağlamlığının korunmasına yönelik çıktı. Nilüfer Guçhan’ın mücadelesi apartman sakinlerinin de tepkisini çekmişti. Hatta Mesut Yılmaz’ın annesi Güzide Yılmaz, apartmanda rahatsızlık yarattığı gerekçesiyle Nilüfer Guçhan’ı mahkemeye vermişti. 245 metrekarelik daire Art nouveau mimari tarzlı, yüksek tavanlı, orijinaline uygun olarak röneve edilmiş.


Sibel Cingi / RADİKAL


Geri Dön