25 / 04 / 2024

Ninova Park Diyarbakır'da 50 milyon Euro'luk yatırım!

Ninova Park Diyarbakır'da 50 milyon Euro'luk yatırım!

Ninova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 1500 Diyarbakırlı genç istihdam edilecek. Avm'de Diyarbakır'da ilk kez yer alacak yerli- yabancı 41 yeni marka ile 80 mağaza bulunuyor. Ninova Park, yarın bakanların da katılımıyla gerçekleşecek bir törenle açıla



İstanbul,  İzmir  ve Ankara'da yatırımları bulunan Diyarbakır'ın önde gelen ailelerinden Kalender ailesi, bölgeden giden işadamlarına örnek olacak bir yatırım yaptı. 18 ay gibi kısa sürede tamamlanan Ninova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bin 500 Diyarbakırlı genç istihdam edilecek. Avm'de Diyarbakır'da ilk kez yer alacak yerli ve yabancı 41 yeni marka ile 80 mağaza bulunuyor. Batı illerinde yatırımları bulunan işadamı Saki Kalender ve ailesi, Diyarbakır'a 50 milyon Euro değerindeki yatırımı gerçekleştirdi. Yarın bakanların da katılımıyla kapılarını Diyarbakırlılara açacak Avm, aylık 650 bin kişiyi ağırlayacak.

İşadamı Saki Kalender ile Avm'yi işletecek İstanbul merkezli Inside Avm Danışmanlık'ın ortaklarından Muzaffer Gülöz, basın toplantısı düzenleyerek yatırım hakkında bilgi verdi. Kalender, yatırımı Diyarbakır'a bir değer olacağını düşünerek inşa etmeye başladıklarını belirterek, Ninova'nın ilk Avm projesi olduğunu kaydetti. 80 mağazada yer alacak marka karmasıyla ayda 650 bin, yılda 8 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirten Kalender, Diyarbakır ve çevresinde profesyonel olarak tasarlanmış tek çocuk Oyun alanı, en büyük sinema salonu ve çok sayıda markayı bir arada bulunduran tek alışveriş ve yaşam merkezi olduklarını vurguladı. Kalender, 'Mango, Ayakkabı Dünyası, Derimod, Joker, JeansLab, English Home gibi yerli yabancı önemli markalar Diyarbakır'daki ilk mağazalarını Ninova Park'ta açacak. Yüzde 98 doluluk oranıyla hizmete açtığımız Ninova Park, markalarıyla, modern mimarisi ve işletmesiyle Diyarbakır ve bölgesinin yeni çekim merkezi olacak. ' diye konuştu.

PAZAR PAYINDA BAKİR BİR YER

Kalender ailesi olarak batı illerine çeşitli konut projeleri inşa ettiklerini hatırlatan Kalender, oralara yatırım yaparken Diyarbakır'da yaşamaya devam ettiklerini kaydetti. Ailecek Diyarbakır'da yaşadıklarını vurgulayan Kalender, Diyarbakır'ın önünün her alanda açık olduğunu gördüğünü vurguladı.

İşadamı Kalender, 'Avrupa ülkelerini, Ankara, İstanbul ve İzmir'i çok iyi biliyoruz. Oralarda pazar payı dibe vurmuş durumda. Bizim memleketimiz bu alanda bakir bir yer. İstihdam açısından da aynı. Burada bin 500 kişi çalışacak. ' ifadelerini kullandı. Diyarbakır'a gelmesi için teklif götürdükleri ünlü markaların, önce Diyarbakır'ı ve Ninova'yı gezdikten sonra karar verdiğini anlatan Kalender, 'Diyarbakır'ı görüp ön yargıları kırıldıktan sonra buraya gelmeleri hiç zor olmadı. ' ifadesini kullandı.

DİYARBAKIRLI YATIRIMCIYA SAHİP çIKIYOR

Bölgeyi terk eden Doğu ve Güneydoğulu işadamlarının bölgeye 'güvenlik gerekçesi' ile yatırım yapmadıklarının hatırlatılması üzerine işadamı Kalender, 'Buraya gelen firmaların hepsi Diyarbakır'ın basında gösterildiği gibi olmadığını gördü. Diyarbakır'ın huzur kenti olacağına inanıyorum. Diyarbakırlılar yatırımcıya sahip çıkıyor. Yatırım yapmak isteyenlerin ön yargıları kırmaları gerekiyor. ' şeklinde cevap verdi.

Diyarbakır'ın istihdamına yönelik yatırımlarının devam edeceğini anlatan Kalender, sanayide üretime dayalı yatırımlara önümüzdeki günlerde başlayacaklarını kaydetti.

NİNOVA, HZ. YUNUS'UN YAşžADIĞI şžEHRİN ADI

Ninova adının ne anlama geldiğini ise Kalender şöyle açıkladı: 'çok farklı isimler üzerinde tartıştık. Ninova, Kuzey Irak'ta yani Dicle'nin batısında bir bölgenin adı. Hz. Yunus peygamberin yaşadığı şehrin adı. Hz. Yunus'un makamı ise Diyarbakır'da. Hatta Diyarbakır surlarını çizenin Hz. Yunus olduğu söyleniyor. Hz. Yunus'un Diyarbakır bağlantısından yola çıkarak böyle dikkat çeken bir isim seçtik. '

Ninova'nın işletmesini İstanbul merkezli 18 yıllık Avm işletmeciliği tecrübesine sahip Inside Avm Danışmanlık yapacak. Inside Avm Danışmanlık'ın ortaklarından Muzaffer Gülöz, Ninova Park'ın bölgenin en büyük ve mağaza karmasıyla adından en çok söz ettirecek alışveriş ve yaşam merkezi olacağını belirtti.

BÖLGENİN EN BÜYÜK SİNEMASI

İlk iki katı otopark olarak planlanan merkez, beş kat üzerine kuruldu. Alt zemin katı ev aksesuarları, beyaz eşya mağazaları ve markete ayrılan merkezin giriş katında klasik ve genç giyim aksesuar mağazaları yer alıyor. Birinci katında aktif giyim, ayakkabı ve aksesuarın yer aldığı merkezin ikinci katında çocuk eğlence merkezi, çocuk giyim, 5D sinema, ev tekstili, cafe ve restoranlar bulunuyor. 8 ayrı salonuyla bölgenin en büyük sinemasını bünyesinde bulunduran merkezde, sigara yasağı dikkate alınarak restoranlara özel ortak kullanım alanına sahip özel teraslar da tasarlandı.


Geri Dön