24 / 04 / 2024

Norman Foster imzalı Levent projesi, Büyükdere'de!

Norman Foster imzalı Levent projesi, Büyükdere'de!

Kent simgesi olan ikon yapılarıyla dünyanın en önemli mimarlarından kabul edilen Lord Norman Fosterın mimarlık ofisi ve EriaPartners işbirliğiyle tasarlanan Levent projesi, Büyükdere Caddesinde hayata geçiyor



Lord Norman Fosterın mimarlık ofisi ve EriaPartners işbirliğiyle tasarlanan Levent projesi, Büyükdere Caddesinde hayata geçiyor.

Antalyanın en büyük alışveriş merkezi TerraCityyi açan EriaPartnersın, İstanbulun en değerli bölgelerinden biri olan Büyükdere üzerinde A+ yaşam tarzına uygun rezidans ve ofis karması olarak tasarladığı yeni ikon yapı, detaylara verilen önem, mühendislik ve işçilikte de fark yaratacak. Norman Forest 1990 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından Thames Bank Lordu Foster unvanıyla onurlandırılmış ve uluslararası ödülleri olan bir deha olarak adlandırılıyor.

500den fazla ödülü var

Etkileyici tasarımların mimarı Lord Foster, insanın etrafını saran ortamın, yaşam kalitesini artırdığına inanıyor. Bu felsefeyle 73 ülkede proje yaptı, 500den fazla ödül kazandı. Projelerinde yerel mimari kültürü, tarihi, mekanın özelliklerini ve dokusunu bir arada kullanıyor. Eserleri, McLarenin Surreydeki genel merkez binasında olduğu gibi mühendislik mantığıyla titiz bir tasarımın mükemmel bir bileşeni olarak ortaya çıkıyor.

Pekin terminali onun eseri

Dünyanın bugüne kadar inşa edilmiş en büyük kapalı alanı olan Pekin terminalinin de mimarı olan Lord Norman Fosterın diğer eserleri de şunlar: New Yorktaki Hearst Genel Merkezi, Swiss Res Londra Genel Merkezi, Fransada Millau Viaduct, Berlinde yeni Alman Parlamento binası Reichstag, British Museum Büyük Salonu...
Bugün


Geri Dön