25 / 04 / 2024

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiliyor!

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz'de kürek çekiliyor!

Nükleer santrallere tepki için Karadeniz' de kürek çekiliyor. Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Karadeniz'de kürek çeken Hüseyin Ürkmez, Amasra’ya kadar ulaştı.



Sinop'ta kurulması planlanan nükleer enerji santralini protesto etmek için Hopa'dan yola çıkan 52 yaşındaki Hüseyin Ürkmez, Karadeniz'de kürek çekerek Amasra ilçesine ulaştı.


Büyük Liman mevkisindeki balıkçı barınağına demirleyen Ürkmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Nükleersiz Türkiye İçin Kürekle Karadeniz" sloganıyla nükleer enerji santralinin olumsuzluklarına dikkati çekmek amacıyla 13 Ağustos'tan bu yana kürek çektiğini söyledi.


Santrallere karşı alternatif enerji kaynakları bulunması gerektiğini belirten Ürkmez, "Sinop Akkuyu'da yapılması planlanan santral faaliyete geçerse, doğa büyük zarar görecek. Bunun yerine artık yenilenebilir, doğaya ve insanlara zararları bulunmayan alternatif enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım. Ben de bu hem buna dikkat çekmek hem de nükleer enerji santrallerine tepki vermek amacıyla kürek çekiyorum" diye konuştu.


3,5 metrelik fiber sandalıyla günde en az 20 mil mesafe katettiğini, 62 gün önce başladığı yolculuğunda Amasra’ya ulaştığını anlatan Ürkmez, şöyle dedi: 


"Mola verdiğim bölgelerde, çevre gönüllülerince karşılanıyorum. Bugün de Amasra'da gördüğüm ilgi beni son derece memnun etti. Bin 500 kilometre kürek çekerek turu İstanbul'da sonlandırmayı hedefliyorum. Bu gece Amasra’da konaklayacağım ve yarın kürek çekmeye devam edeceğim." 


AA


Geri Dön