24 / 04 / 2024

Nurettin Canikli: 10 milyon aile, refahı yükseltilecek şekilde ev sahibi yapıldı!

Nurettin Canikli: 10 milyon aile, refahı yükseltilecek şekilde ev sahibi yapıldı!

Konut sahibi olmanın refahın en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, 17 yılda 10 milyonun üzerinde konutun üretildiğini ve satıldığını belirtti...



TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanının yetkileriyle alakalı ciddi tartışmaların gündeme geldiğini, özellikle Cumhurbaşkanına vekalet konusunun eleştirildiğini söyledi.

"10 milyon aile, refahı yükseltilecek şekilde ev sahibi yapılmıştır"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ekonomideki temel hedefin refahın yükseltilmesi, üretilen mal ve hizmetlerin artırılması, artırılan bu mal ve hizmetlerin daha adil bir şekilde dağıtılması olduğunu söyleyen Nurettin Canikli, AK Parti hükümetleri döneminde reel olarak kişi başı milli geliri 3 kat artırdıklarını belirtti. 

Konut sahibi olmanın refahın en önemli unsurlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Canikli, 17 yılda 10 milyonun üzerinde konutun üretildiğini ve satıldığını söyledi. Canikli, "10 milyon aile Türkiye'de konut sahibi olmuş. Refahın en önemli, en belirgin, en baskın unsuru bir ev sahibi olmaktır. Bu anlamda, 10 milyon aile, refahı yükseltilecek şekilde ev sahibi yapılmıştır." diye konuştu.


Geri Dön