25 / 04 / 2024

Nurettin Karabulut: Dönüşüm için bakan yardımcılığı olmalı!

Nurettin Karabulut: Dönüşüm için bakan yardımcılığı olmalı!

Öznur İnşaat'ın patronu Nurettin Karabulut, kentsel dönüşümün süraatle ilerlemesi konusunda " Önerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içinde kentsel dönüşüm alanında görev yapacak bir Bakan Yardımcılığı olmasıdır." dedi.




Öznur inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karabulut, Emlak ve inşaat sektörü bakımından 2016 yılının olumlu olacağını söyledi. Kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların adedinin dalıa da artacağını tahmin ettiğini söyleyen Nurettin Karabulut " İnşaat sektörünü ilgilendiren kanunun kuvvetlendirilmesi sektörü daha da güçlendireceğine inanıyorum.Çünkü yabancıya yapılan her satışın bir ihracaat olarak değerlendirilmesi gerekir. Çünkü ülkeye buradan çok ciddi miktarda para girişi var. Bunun daha da artırılması ve sektörün bu konuda manevra alanının genişlemesi için hukuki adımlar mutlaka atılmalı. Bilhassa dış tanıtımların yapılması konusunda yabancıya satış yapan şirketler teşvik edilmeli" dedi.


Depreme dayanıklı yapı talebinin sektörün büyümesinde rol oynadığını anlatan Nurettin Karabulut, kentsel dönüşüm için de birtakım hukuki adımlar mutlaka atılması gerektiğini anlattı. Karabulut, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Çürük yapı adedinin 6,5 milyon olduğu ülkemizde depreme karşı önlem almak için bu yapıların bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. Son senelerde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önü tıkanmaya başladı. Dönüşümün önünü tıkayan hem bürokratik hem de kanuni engeller var. Önerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içinde kentsel dönüşüm alanında görev yapacak bir Bakan Yardımcılığı olmasıdır. Böyle bir makam faaliyetlerin derli toplu ve süratli ilerlemesi için gereklidir." 


Nabız



Geri Dön