26 / 04 / 2024

Nuşin Oral çiftlik kurmak için uygun arazi arıyor

Nuşin Oral çiftlik kurmak için uygun arazi arıyor

İş dünyasında çiftlik kurma modası kadın yöneticilere de sıçradı. YKM Yönetim Kurulu Üyesi Nuşin Oral eşi ile birlikte şirket kurdu. Şimdi çiftlik kurmak için uygun arazi arıyor  



YENİ Karamürsel Mağazaları (YKM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alışveriş Merkezi Perakendecileri Derneği (AMPD) eski başkanı Nuşin Oral hayvancılık işine giriyor. Oral, geçtiğimiz hafta eşi Emre Semih Oral ile birlikte 250 bin lira sermaye ile Traklar Gayrimenkul Geliştirme İnşaat, Gıda, Tarım ve Teknoloji şirketini kurdu. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Emre Semih Oral, başkan yardımcılığını Nuşin Oral, yönetim kurulu üyeliğini de Kadir Şalvarcı üstlendi. Oral, "Eşimle bir çiftlik kurmayı hedefliyoruz. İlk aşamada ticari amacı olmayan bir şirket olacak. Önce bir çiftlik hayalimiz var. Bunu daha sonra arkadaşlarımızla işletebileceğimizi de düşünüyoruz" dedi. Uygun arazi arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Oral, şeklinde konuştu: "Bir acelemiz yok, istediğimiz gibi bir yer bulmak için çalışıyoruz. Eşim de emlak işiyle uğraştığı için araziye kendisi bakıyor. Ne gerekeceğini araştırıyoruz. Gidişata göre hayvancılık olabilir ya da farklı bir şey olabilir. Ama ilk aşamada kendimize özel birşey yapmak istedik. Üç çocuğumuz var. Onlara da birşey yapmak istedik. Amacımız doğayla başbaşa kalmak."

Eski yöneticiler hayvancılığa giriyor
İŞ dünyasındaki birçok isim son dönemde çiftlik yatırımlarına ağırlık verdi. Sabancı Holding'in eski CEO'su Celal Metin çiftlik kurdu. 2005'de yöneticiliği bırakan Metin, Düzce'deki 580 dönüm arazide 5 bin süt hayvanı kapasiteli bir tesis kurdu. Metin, MW Farms adını verdiği çiftlik projesini yurtdışına taşımayı hedefliyor. İş dünyasının deneyimli isimlerinden SÖKTAŞ'ın sahibi Muharrem Kayhan'ın Aydın'da, Global Menkul Değerler'in kurucularından Erol Göker'in Balıkesir'de, Miro Tekstil'in sahibi Okan Oğuz'un da Trakya'da tarım ve hayvancılık işletmesi kurdu.
Sabah/Dilek Taş

 


Geri Dön