24 / 04 / 2024

ODE Yalıtım, XPS 3 ile kapasitesini yüzde 30 artırdı!

ODE Yalıtım, XPS 3 ile kapasitesini yüzde 30 artırdı!

ODE Isıpan markasıyla XPS (Extrüde Polistren Köpük) ısı yalıtım levhaları üretimi yapan ODE Yalıtım, artan dağıtım ağı, pazar ve ihracat taleplerine cevap verebilmek amacıyla hayata geçirdiği üçüncü üretim hattını devreye aldı



 

Yerel bir güçten dünya markası yaratmayı hedefleyen ODE Yalıtım, dünyadaki gelişmeler ve yalıtım sektöründeki son trendler ışığında yatırımlarına devam ediyor. Üretim kapasitesini arttırmaya yönelik yatırımlarının yanı sıra enerji verimliliği için gerçekleştirdiği yatırımlarla ODE, istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

2001 Eylül ayından itibaren ODE Isıpan markasıyla XPS (Extrüde Polistren Köpük) ısı yalıtım levhaları üretimi yapan ODE Yalıtım, artan dağıtım ağı, pazar ve ihracat taleplerine cevap verebilmek amacıyla hayata geçirdiği üçüncü üretim hattını devreye aldı.

Yatırım kararı 2010 yılında alınan ve Temmuz 2011de devreye giren son teknoloji ve full otomasyon sistemli XPSin üçüncü üretim hattı ile toplam kapasite yüzde 30 oranında artış göstererek yılda 270 bin metreküp üretim hacmine ulaşıldı.

Yalıtım sektöründeki pazar payı ve etkinliklerinin her geçen gün biraz daha arttığını belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan İç pazarda, yerli sermaye olarak sektörün en fazla ciro yapan ve aynı zamanda en fazla yatırım gerçekleştiren şirketiyiz. Uluslararası firmaların çok güçlü olduğu pazarda, ODEnin yerli bir kuruluş olması bize gurur veriyor. İhracat yaptığımız ülke sayısı ise toplamda 50nin üzerine çıktı. XPSte artan pazar ve ihracat taleplerine cevap verebilmek amacıyla üçüncü üretim hattını planlayarak kısa bir sürede devreye aldık. Kaliteli üretim, yönetim ve hizmet stratejisinden ödün vermeden büyümedeki istikrarımızı sürdüreceğiz diye konuştu.

İlklerin öncüsü ODEden enerji tasarrufuna da yatırım!

ODE, üretime yaptığı yatırımların yanı sıra enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda da ciddi bir yatırım yaparak sektörde bir ilke daha imza attı. Fizibilite çalışmalarına 2010 Eylül ayında başlanan, 2011 Eylül ayında devreye giren kojenerasyon sistemi ile yılda 1 milyon TLlik enerji tasarrufu sağlanacak.

Proje hakkında ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Geliştirmiş olduğumuz sistemle fabrikalarımızın tüm elektrik ihtiyacı karşılanarak,  enerji giderlerinde tasarruf sağlanacak, kaliteli enerji elde edilecek ve elektrik kesintilerinde yaşanan olumsuzlukların da önüne geçilecektir. ODE olarak, enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olduğumuzun tasarruf, verim ve kapasite artırımının ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Yapılan söz konusu yatırım ile üretim maliyetlerimizde önemli payı olan enerji maliyetlerini düşürerek, sektörde öncü kimliğimizle ülkemize ve yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğimiz inancındayız. dedi.

ODE Yalıtım A.Ş.

ODE Yalıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş., inşaat sektöründe taahhüt faaliyetlerinde bulunmak üzere 1986 yılında kuruldu. 1990 yılında ithalatçı, 1996da ise üretici kimliğine kavuşan ODE, 120.000 metrekare açık, 35.000 metrekare kapalı alana sahip 5 modern üretim tesisi (ODE R-flex Üretim Tesisi, ODE Isıpan Üretim Tesisi, ODE Ductflex Üretim Tesisi, ODE Membran Üretim Tesisi ve son olarak ODE Starflex camyünü üretim tesisi), 4.000den fazla ürün çeşidi, yaygın bayi ağı ve uzman personeli ile yalıtım sektörünün en büyük üreticileri arasında yer almaktadır. Modern üretim tesislerinde gerçekleştirdiği üretimlerle ve farklı kullanım alanları için değişik özelliklere sahip geniş bir ürün gamı ile büyük bir üretici konumda olup, yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm malzemeleri bünyesinde bulundurmaktadır. Modern üretim tesislerinde yaptığı kaliteli üretimlerin yanı sıra ODE, 2005 yılında hizmete giren 15.000 metrekare kapalı alana sahip lojistik merkeziyle de sevkıyat ve depolama konularında sektöründe lider konumdadır.

 


Geri Dön