28 / 03 / 2024

ÖİB Maltepe'deki satmadığı arsa için yeniden ihalede!

ÖİB Maltepe'deki satmadığı arsa için yeniden ihalede!

Özelleştirme İdaresi geçici teminatı 5 milyon TL olan büyük inşaat firmalarını kıyasıya rekabet ettiği Maltepe arazine 164 milyon TL verilmesine rağmen satmamıştı



Özelleştirme İdaresi geçici teminatı 5 milyon TL olan büyük inşaat firmalarını kıyasıya rekabet ettiği Maltepe arazine 164 milyon TL verilmesine rağmen satmamıştı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 8 Nisan'da yaptığı ve İstanbul'dan önemli arazilerin de bulunduğu gayrimenkuller için yeniden satışa çıkıyor. Bu araziler içinde Maltepe'deki 36 bin 149 metrekare büyüklüğe ve  54 bin metrekare yapı inşaat alanına sahip bir gayrimenkulde bulunuyor. Bu arazi için 8 Nisan'daki ihalede fiyat 164 milyon liraya kadar çıkılmış ve İdare bu fiyatı başlangıç kabul ederek açık artırmaya geçince eleme turlarından geçen Elginkan Holding A.Ş, Gürşen Gayrimenkul A.Ş. ile Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Limited Şirketi bu rakamın üzerinde fiyat veremeyeceklerini belirterek topluca ihaleden çekilmişlerdi.

Maltepe arazisinden başka yapılacak olan yeni ihalede Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sümer Holding, Devlet Malzeme Ofisi, TCDD ve Hazine'ye ait toplam 9 bölgedeki taşınmazı da satacak. ÖİB, gayrimenkullerin satışını 25 Haziran 2010 tarihinde saat 17.00'de Özelleştirme İdaresi'nin Kurtuluş Ankara'daki başkanlık binasında gerçekleştirecek.

İdarenin satışa çıkardığı Sümer Holding'in Balıkesir'deki Kaletepe Lojmanları Ovabayındır Köyü, Dobrabaşı Çallıca mevkisinde bulunuyor. Arsa büyüklüğü 8 bin 300 metrekare olan arazi ile üzerinde bulunan taşınmazlar ile 9 bin 400 metrekare yüzölçümlü arazi ve üzerinde bulunan taşınmazlar için ÖİB 10 bin TL geçici teminat tayin etti.

Devlet Malzeme Ofisi DMO'nun da  İzmir  ve İstanbul olmak üzere iki taşınmazı da satışa çıkan gayrimenkuller arasında. İzmir Konak'taki 769 metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki binalar 400 bin TL geçici teminat ile satışa çıkarılacak.

DMO'nun İstanbul'da satmak istediği taşınmaz ise Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'nde bulunuyor. Büyüklüğü 25 bin 56 metrekare olan arsa için 4 milyon TL geçici teminat tayin edildi.

TCDD'nin satışa çıkardığı taşınmazlar ise Mersin, Balıkesir, Denizli ve İstanbul'da bulunuyor.  Mersin Tarsus'taki 2 bin 745 metrekare taşınmaz için 10 bin TL geçici teminat tayin edilirken Balıkesir Akçay'daki toplam 12 bin 341 metrekare büyüklükteki taşınmaz ve üzerinde bulunan yapılar içinde 500 bin TL geçici teminat istendi.

TCDD'nin Denizli Koyunaliler Köyü'ndeki 13 bin 279 metrekare yüzölçümlü taşınmaz için ÖİB, 200 bin TL geçici teminat tayin etti.

TCDD'nin İstanbul Başakşehir'de satmak istediği Hoşdere Köyü'ndeki 7 bin 685 metrekare  yüzölçümlü taşınmaz içinde Özelleştirme İdaresi 500 bin TL istiyor.

Maliye Bakanlığı ise Muğla ve İstanbul'daki iki taşınmazı ile listede yerini aldı. Satışa çıkan gayrimenkullerden ilki Muğla Bodrum'da bulunuyor. 8 bin 537 metrekare büyüklükteki taşınmaz için 250 bin TL geçici teminat istenirken İstanbul Maltepe'deki 36 bin 149 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulunan yapılar için 5 milyon TL geçici teminat tayin edildi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

--


Sümer Holding A.Ş. Balıkesir'in Merkez ilçesi Ovabayındır Köyü, Dobrabaşı-Çallıca mevkinde bulunan 8 bin 300 metrekare yüzölçümlü arazi ve üzerinde bulunan taşınmazları ile 9 bin 400 metrekare yüzölçümlü taşınmazı
(Kaletepe lojmanları) satacak.

İhalede katılımcılardan 10 milyon lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

DMO, İzmir'in Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesinde 769 metrekare yüzölçümlü arsadaki DMO'ya ait 1720/2400 hisse ve üzerinde bulunan binaları 400 bin lira, İstanbul'un Üsküdar İlçesi, Bulgurlu Mahallesinde 25 bin 56 metrekare arsa ise 4 milyon lira geçici teminatla satılacak.

-TCDD-
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ise Mersin, Balıkesir, Denizli, İstanbul ve Muğla'da çeşitli taşınmazları satacak.

Satılacak taşınmazlar ve katılımcılardan alınacak olan geçici teminat tutarları şöyle:
"Mersin'in Tarsus İlçesi, Kemalpaşa Mahallesinde 2 bin 745 metrekare yüzölçümlü taşınmaz (10 milyon lira),
Balıkesir'in Edremit İlçesi, Akçay Mahallesinin çeşitli parsellerinde kayıtlı toplam 12 bin 341 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerinde bulunan yapılar (500 bin lira),
Denizli'nin Merkez İlçesi, Koyunaliler Köyünde 13. bin 279 metrekare yüzölçümlü taşınmaz (200 bin lira),
İstanbul'in Başakşehir İlçesi, Hoşdere Köyünde 7 bin 685 metrekare yüzölçümlü taşınmaz (500 bin lira),
Muğla'nın Bodrum İlçesi, Konacık Köyünde toplam 8 bin 537 metrekare yüzölçümlü taşınmaz (250 bin lira),
İstanbul'un Maltepe İlçesi, Cumhuriyet Mahallesinde 36 bin 149 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan yapılar (5 milyon lira)"

Söz konusu taşınmazların satışında katılımcılar şartnameyi her taşınmaz için ayrı bedel ödeyerek ÖİB'dan satın alabilecekler. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, 25 Haziran 2010 tarihinde saat 17.00'ye kadar ÖİB'na verilecek.
AA


Geri Dön