19 / 04 / 2024

ÖİB, Türk Şeker Fabrikaları satışında karar bekliyor!

ÖİB, Türk Şeker Fabrikaları satışında karar bekliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türk Şeker Fabrikalarının satış ihaleleri ile ilgili iki açıklama yaptı. Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikaları için Danıştay kararı bekleyen ÖİB yaptığı duyuruda şu bilgilere yer verdi



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türk Şeker Fabrikalarının satış ihaleleri ile ilgili iki açıklama yaptı. Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikaları için Danıştay kararı bekleyen ÖİB yaptığı duyuruda şu bilgilere yer verdi:

1- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türk Şeker Fabrikaları A.Ş.ye ait Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikaları Portföy-Bnin bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla 5 Kasım 2009 tarihinden itibaren verilen ilanlarla ihale açılmıştır. İhalede son teklif verme tarihi 21 Ocak 2010 olarak belirlenmiş, ancak Danıştay 13. Dairesinin işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermesi nedeniyle ihale süreci durdurulmuş olup, itiraz sonucuna göre ihale sürecine ilişkin gerekli açıklama yapılacaktır.

2- Türk Şeker Fabrikaları A.Ş.ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları Portföy-Cnin bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla 11 Eylül 2009 tarihinden itibaren verilen ilanlarla ihale açılmıştır. İhalede son teklif verme tarihi olan 19 Kasım 2009 itibariyle 9 teklif alınmıştır. 8 Aralık 2009 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmeleri neticesinde alınan en yüksek teklif, 606.000.000 $ bedelle Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından verilmiştir. Alınan tekliflerin İhale Komisyonunca değerlendirilmesini müteakip, onay için ÖYK gündemine sunulacaktır.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön