20 / 04 / 2024

Okko Astoria'dan çıktı yerine Migros geliyor

Okko Astoria'dan çıktı yerine Migros geliyor

Türkiye'de 'gurme market' konseptiyle kurulan ve 6.2 milyon dolarlık yatırımla Astoria'da açılan Okko, yüzde 60 düşen işlerini gerekçe göstererek kapısına kilit vurdu. Okko'nun yerine Migros mağaza açacak



İş hayatına 1989 yılında Kozyatağı'nda açtığı 30 metrekarelik bir dükkânda kasap olarak başlayan Muhsin Okuyucu'nun, 2008 yılında Astoria'da 6.2 milyon dolar yatırımla açtığı gurme marketi Okko kapandı. Krizle birlikte işlerinin yüzde 60 oranında düştüğünü bu yüzden de mağazayı kapatma kararı aldıklarını belirten Okuyucu, "Herhangi bir küçülmeye gitmedik. Sadece Astoria'nın krizle birlikte çekim gücü azaldı ve biz istediğimiz randımanı alamamaya başladık. Bu yüzden de Okko'yu kapattık" dedi.

60 KİŞİ İŞSİZ KALDI
Şuan Etiler'de bir Erenköy'de iki Okko mağazasıyla yollarına devam ettiklerini belirten Okuyucu, Okko konseptinin bir üst modelini oluşturmaya çalıştıklarını 2010'da uygun bir lokasyonda bu mağazayı hayata geçireceklerini kaydetti. "Küçülsek sadece Astoria'daki mağazamızı kapatmazdık" diyen Okuyucu, hem şarküteri ürünlerinin satıldığı hem de self service yemek hizmetinin verildiği bin 500 metrekare büyüklüğündeki mağazada çalışan yaklaşık 100 kişiden yüzde 40'nın mevcut mağazalara dağıtıldığını geri kalanın ise işsiz kaldığını dile getirdi.

"OKKO KÜÇÜLMEYE GİTTİ"
Günlük cirosu 25 bin doları bulan şarküterinin krize yenik düştüğünü dile getiren Astoria Genel Müdürü Ümit Teoman ise, "Okko küçülme politikası gerekçesiyle yönetime başvurup ayrılmak istediğini söyledi. Biz de anlaştık" diye konuştu. Okko'dan boşalan yere Migros'un geleceğini dile getiren Teoman, "Mağazanın iş yapmaması gibi bir durum söz konusu değildi" dedi.
Sabah


Geri Dön