29 / 03 / 2024

Okullar Hayat Olsun ile okullara 5 yılık peyzaj düzenlemesi!

Okullar Hayat Olsun ile okullara 5 yılık peyzaj düzenlemesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Okullar Hayat Olsun'' Projesi kapsamında, çocukların diktikleri fidanlarla birlikte büyüyeceğini, ağacı ve tabiatı seven bir neslin yetişeceğini bildirdi.



Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Eroğlu, ''Okullar Hayat Olsun'' Projesi ile öğrencilere başta tabiat sevgisinin aşılanacağını ve okul bahçelerinin öğrencilerin rahat nefes alabilecekleri alanlar haline getirileceğini 


Bu amaçla 2011 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında protokol yapıldığını hatırlatan Eroğlu, bu yıl başlanan ve 5 yıl boyunca devam edecek projeyle okul bahçelerinin peyzaj düzenlemesinin ve ağaçlandırılmasının yapılacağını bildirdi. 


Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı pek çok okulda, Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince fidan dikimi konusunda eğitim verildiğini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti: 


''Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve mahalle sakinlerinin de iştirakleriyle fidan dikimi yapılmaktadır. Böylece çocuklarla birlikte yapılan bu faaliyet neticesinde, çocuklarımız diktikleri fidanlarla birlikte büyürken, ağacı ve tabiatı seven bir nesil yetişiyor. 


Bakanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirilen 'Okullar Hayat Olsun' Projesi uygulama çalışmaları neticesinde, ülke genelinde 2 bin 339 okul bahçesi Milli Eğitim Bakanlığı ve Belediyeler ile işbirliği içerisinde yeniden düzenlendi. Böylece 17 bin 350 dekar alana 396 bin 729 adet fidan dikildi.'' 


Ağaçlandırma seferberliğinde son yıl


Eroğlu, 2008 yılında başlatılan ağaçlandırma seferberliğiyle 2,3 milyon hektar alanın ağaçlandırılacağını hatırlatarak, seferberlikte son yıla girildiğini ve ilk dört yılda hedefleri aşarak toplam 1 milyon 929 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yaptıklarını vurguladı. 


Seferberlik çerçevesinde hastane ve sağlık ocağı bahçesi, cami, ibadethane ve mezarlık, karayolu ve köy yolları kenarı ile okul bahçelerinin ağaçlandırıldığına dikkati çeken Eroğlu, ''Bu yıl sonunda tamamlanacak seferberlik neticesinde takriben 2,4 milyon hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmış olacak. İncelemelerde bulunmak üzere gittiğim her ilde fidan dikme merasimleri düzenliyoruz. Burada diktiğimiz fidanlar büyürken tabiata saygılı, ağacı, yeşili seven nesiller yetişmesine de katkı sağlıyoruz'' ifadelerini kullandı. 


Ağaçlandırma konusunda yapılan çalışmaların aynı hızla devam edeceğini ifade eden Eroğlu, ''Türkiye orman varlığını alan ve servet olarak artıran nadir ülkelerden biridir. 21,6 milyon hektar orman varlığına sahip ülkemizin yüzölçümünün yüzde 27,7'si orman alanıdır, bu oranı 2023 yılında yüzde 30'a çıkaracağız'' değerlendirmesinde bulundu. 


AA


Geri Dön