29 / 03 / 2024

Olivion Golf Residence projesi için start verildi!

Olivion Golf Residence projesi için start verildi!

Antalya'da dev bir yatırıma imza atan işadamı Haluk Kaya, 1 milyon 300 bin metrekarelik alana inşa edilecek ve 600 milyon liraya mal olacak Olivion Golf, Country Club & Residence projesi için start verdi



Projenin içinde dünya jet-setinin favorisi Hotel Missoni de açılacak.

2007 senesinden bu yana Türkiye'de büyük projelere imza atan Bekay Property Partners'ın kurucusu Yüksek Mühendis Haluk Kaya, daha çok Orta Asya, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türkiye'de yaptıkları inşaatlarla tanınan bir iş adamı. Kendisi aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen taahhüt firmalarından Üçgen İnşaat'ın da büyük ortaklarından biri.

OTEL 2013'TE AÇILACAK

Otel Yatırım Konferansı (CATHIC)'nda bu yıl "Yaşam Boyu Üstün Başarı Ödülü"nün de sahibi olan işadamı şimdi de Antalya'da 1 milyon 300 bin metrekare dev alan üzerine Olivion Golf, Country Club & Residence (Antalya-Belek) projesi için start verdi. Projenin içinde bir de dünya jet-set'in favorisi olan The Missoni Hotel açılacak. Ayrıca Avrupa'nın en büyük havuzu da projenin içinde yer alacak. Hollywood starları Sharon Stone, Demi Moore, Scarlett Johannson gibi ünlü isimlerin moda ikonu Missoni tarafından tasarlanan Rezidor Hotel Group'a bağlı Hotel Missoni'nin 2013'te açılması planlanıyor. Projede 18 delikli bir golf pisti de yapılacak. Tesis içinde villa konutlar, spor tesisleri ve butik alışveriş alanları da bulunacak. Otelde büyüklükleri 200 ile 900 metrekare arasında değişen 26 villa ve 107 oda yer alacak. Hotel Missoni, Edinburgh ve Kuveyt'te var. Şimdi de Umman'da yapılıyor. Sonra bizimki. Daha sonra da Brezilya ve Moskova geliyor. Haluk Kaya ile Antalya'daki bu büyük yatırımını konuştuk.

Sizin projenizin cazip yanı nedir

Bu tip projelerin Türkiye'de ne kadar yapılırsa turizmin kalitesinin daha da yükseleceğine ve Türkiye'ye gelip gidip oteldeki iki domatesi yiyen değil para harcayan turist geleceğini inanıyoruz. Adam ev alınca geliyor. Gelmezse akrabasını yolluyor, para harcıyorlar. Devlet şimdi de yabancıya emlak satışını kolaylaştırıyor. O da çok önemli. Ayrıca yabancıların çocukları için okul da açacağız. Orada yaşayan Almanlar'a Ruslar'a hitap edecek bir okul olacak.

Yatırımınızın maliyeti ne kadar 600 milyon lira. Dönüşüm olarak da 1,4 milyar lira beklediğimiz bir proje. Süre olarak 7 yıl öngörüyoruz. Birinci etabı yaptığımızda golf otel ve ilk evler yapılmış olacak. Her sene 100 daire olmak üzere toplamda 700 tane konut yapacağız.

Bu konutların hepsini yabancılara mı satacaksınız

Hayır. Beklentimiz yüzde 30 kadar Türk, yüzde 30 kadar Beyaz Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve gerisi de Kuzey Avrupa.

Konutlar kaça satılacak

500 bin euro'dan 2 milyon euro'ya kadar değişecek...

Avrupa'nın en büyük havuzunu inşa ediyorsunuz. Evet, Crystal Lagoons firması, 150 dönüme Amerika'da inşa etmiş. Şimdi bize 40 dönümlük bir suni havuz-göl yapıyor. Avrupa'nın en büyüğü olacak. Deniz var ama iki km ötede. Arazi dağlık olduğundan 40 dönüm yüzülebilir bir göl yapıyoruz. Etrafı evler, otel ve alışve- riş merkezi olacak. Bakım olarak yüzde 80 daha tasarruflu. Bunu adam 100 - 200 dönümde yapabiliyor.

Golf bir yaşam tarzı

İspanya ve Portekiz'de golf turizmi çok iyi gelişmiş değil mi

Bu iki ülkede de golf sadece spor değil yaşam tarzı. Golf resortlarda ev alanların da sadece yüzde 25'i golf oynuyor. Biz de dışarıdaki bu gelişmeyi biliyorduk. Belek'te arazi topladık. Bekay adına satın aldık. Orayı kırsal turizm alanı ilan ettik.

Devlet teşvik etti

Antalya'da çok golf sahası var, halen potansiyel var mı

Golf elit turizm. Devlet, arazileri bedava vererek bu işi başlattı. Belek bütün dünyada ismi olan golf destinasyonu oldu. Bu, Türkiye dışında hiçbir bir memlekette böyle gelişmedi.

Tek cazip yer Türkiye

Günümüz ekonomisini değerlendiren Haluk Kaya şöyle anlatıyor: " Bugüne kadar 58 tane kriz gördüm. Krizler gelip geçer, inanmak lazım. Bu kadar potansiyel varken bize bir şey olmaz. Bize dünyadan emlakçılar geliyor. "Avrupa'da para yatırılacaksa Türkiye'ye yatırılmalı" diyorlar. Koreliler Çinliler geldi. "Biz dört ay Kuzey Afrika'da kalıp araştırma yaptık. Avrupa'da başka bir yer yok. Demek ki Türkiye doğru adres" diyorlar. Bugün için para Uzak Doğu ve Rusya'da. Onlar da kendilerine yatırım için mecra arıyor. Orası da burası."

'Yemyeşil bir alan olacak'

Belek'teki diğer golf sahalarından farkı olacak mı Bütün Belek dümdüzdür. Bizim arazimiz 2 m - 50 m arasında değişiyor. Bizim arazimiz tarlaydı. Bir kısmı kullanılmayan bir tarlaydı. Yeraltı suyu tuzlu olduğu için tarıma müsait değildi. Tepelerde zeytinler vardı. Onları da bırakıyoruz. Bin 100 tane yaşlı zeytin aldık. Portakal bahçelerinden portakal, Mersin'den bin ya da 600 tane palmiye alıyoruz. Bittiği anda yemyeşil güzel bir yer olacak.
Sabah/SİNAN ÖZEDİNCİK


Geri Dön