19 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Sinpaş Lagün'de çocuk olmak istedim!

Ömer Faruk Çelik: Sinpaş Lagün'de çocuk olmak istedim!

Sinpaş GYO'nun Samandıra'daki projesini şirketin patronu Çelik'le gezdik. Proje çocuklu aileler için ideal



Bu haftadan itibaren marka haline gelmiş inşaat şirketlerinin İstanbul'daki projeleri ni sizler için gezip, artılarını, eksilerini sayfalarımıza taşımaya başlıyoruz. Proje Gezi-Yorum'un ilk durağı Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ'nın İstanbul Samandıra'daki projesi Lagün. Bu proje Tayland'ın en büyük ve ünlü adası Phuket'in Laguna bölgesinden esinlenilerek geliştirildi. Anadolu Yakası'nın yeni yerleşim merkezlerinden Samandıra'da hayata geçirilen Lagün'ü Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik eşliğinde gezdik.

ÇOCUKLU AİLELER İÇİN
İstanbul' un karmaşık kent yaşamından yavaş yavaş uzaklaşarak, yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuğun ardından Lagün projesinin nizamiye kapısından içeri ilk adımımı attığımda, sanki bir tatil kasabasına gelmiş gibi hissettim kendimi. Proje içindeki bir konut projesindeki en büyük yapay göl olma özelliği taşıyan biyolojik göl sadece beni değil, satış ofisine gelenleri ve burada yaşayanları da ilk etkileyen unsur olmuş. Proje alanında hiç araç göremiyoruz. Bunun nedeni projenin altındaki yer altı otoparkı. Aracını otoparka bırakan Lagün sakini buradan direkt evine ulaşıyor. Ailer ise trafikten arındırılmış, geniş bahçelerinde çocuklarının güvenle oyun oynayabilmelerinin rahatlığını yaşıyor. Çocuklar Lagün'de şehirle içiçe ama, doğayla barışık büyüyor. Doğayı kitaplardan değil dokunarak, hissederek tanıyor. Aynı zamanda aileler ev içi güvenlik monitöründen bahçe, otopark ve çocuk oyun alanlarını izleyebiliyor.

Gölde sandal sefası bahçede mangal keyfi
Ömer Faruk Bey'le göletlerin etrafında dolaşıyoruz. Biz onunla proje üzerine konuşurken, Lagün sakinleri gölette sandal sefası yapıyor. Gölün kenarında yürürken ayaklarımızın altındaki taşlardan oluşturulmuş yürüyüş yolu, gerçekten bir göl kenarındaymışız hissi veriyor. Ömer Faruk Bey, 1. ve 2 etapta yaşamın başladığını 3.4. etap inşaatlarının devam ettiğini anlatıyor. Yanı başımızda 3. etap inşaatı devam ediyor ama 111 ailenin yaşamaya başladığı ilk etaplar inşaattan hiç etkilenmiyor. Öncelikle projedeki villaların dış cephesinde kullanılan malzemeler dikkatimi çekiyor, Ömer Faruk Bey, villa cephelerinde Seranit marka granit kaplamalar kullanıldığını belirtiyor. Öğreniyorum ki, granit 20-30 yıl gibi bir süre ilk günkü haliyle kalabilen bir malzemeymiş.

Zen Clup'le spor ve sağlık
Lagün'ün içinde yer alan Zen Clup'te havuzdan, saunaya, fitnessdan, platese kadar sosyal aktiviteler yer alıyor. Lagün'ün en ayırt edici özelliklerinden biri de proje gelişim alanı içinde yer alan binicilik kulübü. Lagün sakinleri binicilik kulübünde at binme keyfini yaşarken, çocuklar da küçük Midilli'lerle binicilik sporuyla tanışıyor.

7 ayrı daire tipi bulunuyor
Lagün'de 7 örnek daire gezdim ve her birinde de dekorasyonlar dikkat çekiciydi. Dekorasyonlar Sinpaş Grup şirketlerinden Dekor's tarafından tasarlanmış. İsteğe bağlı olarak daireler dekorasyonlu da satılıyor. Ömer Faruk Bey, projede 7 farklı tipte konut seçeneği bulunduğunu ifade ediyor. Ancak örnek daireleri gezmeye başladıkça, daire tiplerinin çok daha fazla olduğunu gördük. Çünkü binalar na tamam olarak satıldığı için dekorasyon aşamasında odaların büyüklüğü, bölmeler isteğe bağlı olarak şekillendirilebiliyor. Örneğin, gezdiğimiz iki farklı 256 metrekarelik Iris Teras dublekslerden birinde ebeveyn banyosu ile yatak odası birleştirilerek tasarlanmışken, diğerinde ayrı ayrı tasarlanmış ya da bahçe terası birinde teras olarak kullanılırken bir diğerinde yemek odası olarak kurgulanmış.

Artıları eksileri
+ Eviniz için eşya almaya vaktiniz mi yok, Dekor's sizin için tasarlıyor, dekore ediyor
+ Evleri na tamam alarak, oda büyüklükleri ile oynayabiliyorsunuz
+ Konuklarınız geldiğinde her türlü servis hizmetinden yararlanabiliyorsunuz
+ Her türlü sportif ve sosyal olanaktan ekstra ücret ödemeden faydalanabiliyorsunuz
+ Çocuklarınız bahçede oynarken evdeki monitörden izleyebiliyorsunuz
- Sinpaş Lagün, TEM Otoyolu'na yakın olmasına rağmen bağlantı yollarının tıkanması halinde ulaşımda sorun yaşanabilir
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön