29 / 03 / 2024

Onduline Avrasya İstanbul'un çatılarını yeşillendiriyor!

Onduline Avrasya İstanbul'un çatılarını yeşillendiriyor!

2003 yılından bu yana yeşil çatı yaptıklarını söyleyen Onduline Avrasya AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fulya Koçak, yeşil çatı konseptinin 2004 yılından bu yana her yıl katlanarak büyüdüğünü belirtti.




Fransa merkezli hafif çatı kaplama ve kiremit altı levha üreticisi Onduline Avrasya, İstanbul'un çatılarını yeşillendiriyor. 2003 yılından bu yana yeşil çatı yaptıklarını söyleyen Onduline Avrasya AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fulya Koçak, yeşil çatı konseptinin 2004 yılından bu yana her yıl katlanarak büyüdüğünü belirtti. 

Koçak, Avrupa'da özellikle küçük projelerde uygulanmasına karşın Türkiye'de büyük projelerde yeşil çatının kullanıldığını söyledi. 

Çatıların yeşille kaplandığı dünyanın en büyük üçüncü projesinin Türkiye'de gerçekleştirilen Zorlu Center projesi olduğunu kaydeden Koçak, "Zorlu Center'daki yeşil çatılarının hepsi bizim ürünümüz. 

Aynı şekilde Meydan AVM'nin çatıları, Kanyon AVM, Four Seasons Oteli, konut projesi Savoy Evleri ve Turkcell Ar-Ge Merkezi binası bizim tarafımızdan yeşillendirildi" dedi. 

Koçak, ayrıca Çanakkale'de Truva Müzesi'nde 5 bin metrekarelik çatıları yeşillendirdiklerini söyledi. Bunun dışında Nevşehir'de bir yurt binasının da çatısını yeşillendirdiklerini kaydeden Koçak, Türkiye'de yeşil çatıların genellikle çiçek ekimi ve yeşillik gibi görsellik amacıyla kullanıldığını aktardı. Koçak, Türkiye'de henüz sebze ekimi için çatıların yeşillendirilmediğini belirtti. 

Kentin ekosistemine katkı sağlıyor "İstanbul'da kişi başına 1,5 metrekarelik yeşil alan düşüyor olması ve şehirlerin yüzde 75'inin asfalt ve beton gibi geçirimsiz yüzeylerle kaplı olması nedeniyle yeşil çatılar uygulandığı yere estetik ve ferah bir atmosfer getirirken bir yandan da kentin ekosistemine katkıda bulunuyor" diyen Fulya Koçak şunları söyledi: "Bu sistem, sel baskınları, hava kirliliği, kentlerin aşırı ısınma sorunu gibi iklimsel değişikliğe neden olan olayların azaltılmasına da yardımcı oluyor



Ekonomi Gazetesi


Geri Dön