19 / 04 / 2024

Onur Şekerlisoy: Konut satışları artarak devam edecek!

Onur Şekerlisoy: Konut satışları artarak devam edecek!

Gayrimenkul alanında birçok önemli projeye imza atan Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy konut satışlarıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Şekerlisoy, "Türkiye genelinde konut satışları yıl sonuna kadar artarak devam edecek." dedi.




Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen 2021 yılı ekim ayı konut satış istatistiklerini resmen açıkladı. Gayrimenkul alanında birçok önemli proje hayata geçiren Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şekerlisoy'un açıklamaları şu şekilde:  “Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,9 artarak 137 bin 401 oldu. Satış oranları geçtiğimiz yılın oranlarının üstünde seyretmeye devam edecek. Bunun en önemli nedenlerinden biri kurun tavan yapmasıyla birlikte özellikle metropollerde artan kira fiyatları. Eylül ve ekim ayında hissetmeye başladığımız konut satışlarındaki artış mal sahipleri için de yeni yatırımlara fırsat oldu. Yüksek kiralara karşı satın alma fikri insanlara daha cazip gelmeye başladı. Bu nedenle konut satışlarında İstanbul 26 bin 41 konut satışı ve yüzde 19,0 ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul’u 13 bin 466 konut satışı ve yüzde 9,8 pay ile Ankara, 8 bin 218 konut satışı ve yüzde 6,0 pay ile  İzmir  izledi."

Onur Şekerlisoy: Konut satışları artarak devam edecek!


Yabancıların ilgisi artarak devam ediyor

Onur Şekerlisoy sözlerini şu şekilde tamamladı:  “Yabancılara yapılan konut satışları ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,1 artarak 5 bin 893 oldu. Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38,0 artarak 43 bin 372 oldu. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,3 oldu. Bu çıktıların en önemli nedenlerinden bazıları şunlar; kura bağlı Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için avantajlı bir bölgeye dönüşmesi, artan dış göç oranları, Türkiye’nin vatandaşlık politikaları. Bu satışların en çok gerçekleştiği illerin başında 2 bin 464 konut satışı ile İstanbul yer alırken İstanbul’u bin 385 konut satışı ile Antalya, 359 konut satışı ile  Ankara  izledi” 

2021 Ekim'de 137 bin 401 konut satıldı!


Geri Dön