28 / 03 / 2024

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Şehit Anıtı'nın ihalesi gerçekleşti. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ordu Şehit Anıtı'nın ihalesi yapıldı. Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı Projesi’nin ihalesinin yapıldığını müjdeleyen Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Şehitler Anıtı Projemizin ilk bölümünde şehitlerimizi tasvir eden şehit profilinin yer aldığı bir görüntü, arka bölümünde ise 1.598 şehidimizin isminin yazılacağı bir çalışma ve görsel olacak. Atatürk Anıtı ile Şehitlik Anıtı arasında düz bir zemin olmak kaydıyla aynı zamanda resmi programlarımızın yapılacağı tören alanı, çevre düzenlemesi ve kıyı kenar çizgisi düzenlemesiyle birlikte fiziki bir değişiklik olmadan sert zemin olacak. Bütün resmi tören ve anmalarımız artık burada yapılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle şehitlerimizin manevi hatırası bu alanda temsili olarak yaşatılacağı gibi 1.598 şehidimizin manevi şahsiyetine Ordulu hemşehrilerimiz Büyükşehir marifetiyle sevgi, saygı ve şükranlarını sunmuş olacak” şeklinde konuştu.

Ordu Belediyesi'nde yer alan habere göre projenin bittiğinde hem bir şehitlik anıtı hem de orta ölçekli bir şehir meydanının ortaya çıkacağını söyleyen Yılmaz, “Vatan için şehit düşen 293’ü asker, 72’si polis, 17’si sivil ve 1.217’si de savaş ve isyanlarda yaşamını yitiren 1.598 şehidimizin manevi hatırası bu alanda yaşatılacak. Hayatını kaybeden şehitlerimize ve gazi olan yiğitlerimize minnettarız. Allah mekânlarını cennet eylesin. Ruhları şad olsun” dedi.


Geri Dön