23 / 04 / 2024

Ordu Yayalaştırma Projesi'nin ihalesi yarın!

Ordu Yayalaştırma Projesi'nin ihalesi yarın!

Altyapı Koordinasyon Merkezi Üst Kurulu 2017'nin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Ordu'daki altyapı yatırımları masaya yatırıldı.




Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Üst Kurulu, 2017 yılının ilk toplantısını Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, il genelindeki altyapı çalışmalarının son durumu masaya yatırıldı.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Belediye Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Karayolları, DSİ, OSKİ, AKSA Doğal Gaz, YEPAŞ ve TELEKOM gibi altyapı hizmeti yapan kamu kurumları ve özel şirketlerin üst yöneticileri ve Büyükşehir Belediyesi ilgili Daire Başkanları katıldı.

 

NÜFUSU YOĞUN OLAN BÖLGELERE ÖNCELİK VERİLİYOR

 

AYKOME Üst Kurul Toplantısı’nda konuşan Genel Sekreter Bülent Civelek, alınacak kararlar ile bir düzen oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “İl genelindeki altyapı çalışmalarını düzenli, en üst düzeyde ve koordinasyon hâlinde gerçekleştiriyoruz. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerimize öncelik vererek çalışmalarımızı bir an önce tamamlamak istiyoruz. 2017 yılında sıcak asfalt çalışmalarını %90 oranında bitirmek istiyoruz” dedi.

 

7 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

7 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda Ulaşım Dairesi Başkanlığının 2017 yılı yatırım programı ve Perşembe ilçesi yol programının görüşülmesi ve izinlerinin verilmesi, Altınordu ve Fatsa Belediyelerinin 2017 yılı yol programının görüşülmesi ve izin verilmesi, Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddeleri’nin yayalaştırılması projesi hakkında altyapı kurumları ve şirketlerine bilgi verilmesi ve altyapı çalışmalarının koordinasyonunun sağlanması, Büyükşehir Belediyesi sınırları içeresinde devam eden diğer altyapı ve üstyapı çalışmalarının koordinasyonuyla ilgili maddeler görüşüldü.

 

YAYALAŞTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddeleri’nin yayalaştırılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Genel Sekreter Civelek, “Büyükşehir Belediyemizin prestij projelerinden olan yayalaştırma projemizin ihalesini 14 Nisan’da gerçekleştireceğiz. Şu an cadde üzerinde içme suyu ile diğer kurumların çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddeleri, sadece yayaların kullanımında olacak” diye konuştu. 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön