26 / 04 / 2024

Ordu'daki fırtına 4 katlı binanın çatısını uçurdu!

Ordu'daki fırtına 4 katlı binanın çatısını uçurdu!

Ordu’da meydana gelen fırtına 4 binanın çatısını uçurdu. Binada yaşayan vatandaşlar korkularını dile getirdi.



Ordu'da 112 kilometreyi bulan rüzgar, çatıları uçurdu. Altınordu’da  çatısı uçan 4 katlı bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Ordu'da şiddetli rüzgar, yer yer hızı saatte 112 kilometreyi bularak fırtınaya dönüştü. Fırtına çatı uçmalarına ve ağaç devrilmelerine yol açtı. 12 ilçede eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Ordu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracılığıyla yapılan tespitlere göre şehir merkezi ve ilçelerde kamu binaları, okullar ve binalarda çatı uçmaları, cam kırılmaları meydana geldi. Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi'nde bulunan  4 katlı bir binanın fırtına nedeniyle çatısı askıda kaldı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olay sonrası binada tedbir alınarak vatandaşlar tahliye edildi.

Deprem oldu zannettik

Boşaltılan binada yaşayan Sedat Kahraman, fırtına nedeniyle evlerinin çatısının uçtuğunu belirterek, "Önce deprem oldu zannettik ama balkondan bakınca çatının uçtuğunu gördük. Çok şükür kimsede bir şey yok. Yetkililerden çatının kaldırılması konusunda yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehir genelinde etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, Zaferi Milli ve Akyazı mahallerinde de birer evin çatısı uçtu, Karşıya Mahallesi'ndeki bir inşaatın iskelesi de park halindeki araçların üzerine devrildi.

Kabadüz'de arı kovanları devrildi

Kabadüz’de etkili olan fırtına nedeniyle elektrik hatları zarar gördü, evlerin çatıları uçtu, arı kovanları devrildi. Kabadüz-Çambaşı karayoluna devrilen iletişim hattı direği Kabadüz Belediyesi aracılığıyla kaldırıldı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, ilçede rüzgarın devam ettiğini söyledi. Dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgarın başladığını hatırlatan Başkan Kaya, "İlçemizde şiddetli rüzgar devam ediyor. Rüzgar bazı evlerin çatılarını uçurdu. Ekiplerimiz hasar tespiti için tüm mahallelerde çalışma yapıyor" şeklinde konuştu.

Esenyurt Mahalle Muhtarı Turgay Aydın gece boyunca rüzgarın şiddetli estiğini ve korktuklarını vurgularken, Recep Altuntaş adlı vatandaş kendisine ait arı kovanlarının fırtına nedeniyle devrildiğini, zararın olduğunu söyledi.

Fatsa'da da eğitime bir gün ara verildi, 2 okulun çatısı uçtu

Ordu'da şiddetli rüzgar Fatsa’da da etkili oldu. Fırtına nedeniyle Şehit Birol Yavuz İmam Hatip Lisesi ile Fatsa Sağlık Meslek Lisesi okullarının çatısı uçtuğu gerekçesiyle eğitime bir gün ara verildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler sahadaki çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu'daki fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası hasar gördü! 

Ordu'da heyelan nedeniyle boşaltılan konutlarda oturum kararı verildi!


Geri Dön