25 / 04 / 2024

Ordulular demiryolu istiyor!

Ordulular demiryolu istiyor!

OTSO Başkanı Servet Şahin, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin Ordu ve Giresun'dan geçmesi gerektiğini ifade etti. Şahin, projenin gerçekleşmesiyle kentin ekonomide büyük adım atacağını belirtti.



Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Karadeniz Akdeniz Otoyolu Projesi'nde sona gelindiğini açıkladı. Şahin, projenin ekonomiye büyük katkılar sağlayacağını söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Şahin, ulaşım anlamında birçok proje gerçekleştiren kentte, mutlaka Samsun- Sarp Demiryolu'nun geçmesi gerektiğini kaydetti. Projeyi çok önemsediklerini söyleyen Şahin, Karadeniz Akdeniz Otoyolu'nun 2019'da bitmesiyle Ordu'da ulaşımın daha da kolaylaşacağını açıkladı.

Şahin, "Ticarette en pahalı şey ulaşım. Üretiyoruz, ulaşım pahalı olduğu için yatırımcı Ordu'ya gelmiyor. Bizim için, Antepli, Kayserili, Maraşlı için, Doğu ve Güneydoğu'da ki, İç Anadolu'da ki, Karadeniz'de ki illerin tamamı için en kısa ve en verimli yol bizim Karadeniz Akdeniz Yolu. İnşallah açıldığında Ordu büyük bir lojistik merkezi olacak. Bunun devamında çok iyi bir limana ihtiyacımız var. En önemlisi de Çarşamba'ya kadar gelen Samsun Sarp Demiryolu'nun Ordu ve Giresun'dan geçmesi gerekir" şeklinde konuştu.


Geri Dön