26 / 04 / 2024

Orhan Turan, inşaattaki büyümeden memnun değil

Orhan Turan, inşaattaki büyümeden memnun değil

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan: İnşaat sektöründeki büyüme beklentilerimin altında



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2004 yılı 2'nci çeyreğinden bu yana ilk kez çift haneli büyümeye geçilmiş olmasını önemli bir pozitif gelişme olarak değerlendirdi. Bu büyümenin özel sektör kaynaklı ve sanayinin büyük katkısıyla olduğuna dikkat çeken Turan, Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründeki büyüme içinse beklentilerin altında yorumunu yaptı. Turan, küçülme sinyallerinin başlamasıyla İMSAD olarak süreci takip ettiklerini söyleyerek şu açıklamaları yaptı:

"Krizden çıkış planlarında Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede inşaat sektörü gibi bir stratejik ve istihdam yaratan sektörümüz yeterince ele alınmıyor. 2010 yılı başından beri iç talebin canlı tutulması ve özel sektör inşaat yatırımlarının devamının önemini sürekli vurguluyoruz, inşaat sektörü direkt ve dolaylı beslediği onlarca sanayi kolunda yaratacağı istihdam ile birçok sorunun çözümüne katkı sağlayabilecektir. Cari açığı azaltmak için Türk inşaat sektörü gibi cari açığa katkı koyan, katma değeri yüksek sektörlere büyük iş düşüyor."
Kobi Girişim

Geri Dön